Gaziantepspor’da Ziraat Türkiye Kupası’nda bir üst tura yükselmenin sevinci yaşanıyor. Kırmızı-siyahlılar Adanaspor galibiyetiyle birlikte puanını 8’e yükselterek gruptan çıkmayı garantileyerek uzun süre sonra taraftarının yüzünü güldürdü. Kupada son 10 yıl boyunca istikrarsız bir görüntü sergileyen Gaziantepspor’un geçmişini sizler için inceledik.

İŞTE KUPADAKİ SON 10 YILIMIZ

Gaziantepspor’un Türkiye Kupası’nda özellikle son 5 yılda aldığı başarısız sonuçlar göze çarpıyor. Son olarak 2010-2011 sezonunda teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde gruptan çıkma başarısı gösteren kırmızı-siyahlılar bu süre zarfından sonra ilk kez gruptan çıkabildi. Son 10 yıllık süreçti 3 kere gruptan çıkma başarısı gösteren kırmızı-siyahlılar, Adanaspor galibiyetiyle birlikte bir yenisini daha ekledi.

GEÇMİŞ YILLARDA NE YAPTIK?

Gaziantepspor son 10 yılda taraftarlarına iki kere yarı final heyecanı yaşatmayı başardı. Buna karşılık kırmızı-siyahlılar her iki macerasında da Beşiktaş’a boyun eğerek finale çıkmayı başaramadı. İşte Gaziantepspor’un son 10 yıldaki kupa serüveni;

2014-2015 Sezonu; Geçtiğimiz yıl Erzin Belediyespor ve Çankırıspor’u eleyerek gruplara kalma başarısı gösteren Gaziantepspor grup aşamasında ise hayal kırıklığı yaşatmıştı. A Grubunda Sivasspor, Tuzlaspor ve Gaziantep BŞB ile eşleşen Gaziantepspor bu grubu üçüncü olarak tamamlayıp erken veda etmek zorunda kalmıştı.

2013-2014 Sezonu; Gaziantepspor’un büyük hedeflerle yola çıktığı bu sezonda kupaya erken veda etti. Çorum Belediyespor ve Hatayspor’u mağlup ederek 4. Tura çıkan Gaiantepspor, İnegölspor’a 3-2 yenilerek gruplara kalma başarısı gösterememişti.

2012-2013 Sezonu; Kırmızı siyahlılar tur aşamalarında Emrespor, Arsinspor ve Bozüyükspor’u elemesine rağmen 5. Turda Sivasspor’a mağlup olarak kupada yine başarısız bir görüntü ortaya çizmişti.

2011-2012 Sezonu; Gaziantepspor Türkiye Kupası’nda henüz oynadığı ilk maçta elenerek son 10 yılın en kötü başlangıcını bu sezonda gerçekleştirmişti. Kırmızı-siyahlılar 3. Tur aşamasında Çaykur Rizespor’a 3-2’lik skorla mağlup olmuştu.

2010-2011 Sezonu; Gaziantepspor tarihinin kupalardaki en başarılı sezonu olarak hala hafızalarımızda duruyor. Kırmızı-siyahlılar Galatasaray’ın da olduğu A grubundan lider olarak çıkıp ilk önce Türk Telekomspor’u ardından ise Galatasaray’ı kupanın dışına itmeyi başarmıştı. Yarı finale kadar yükselen Gaziantepspor, bu turda ise Beşiktaş’a 3-0 ve 2-2’lik skorlarla elenmekten kurtulamamıştı.

2009-2010 Sezonu; Gaziantepspor 2009 yılında Türkiye Kupası’nda çıktığı ilk karşılaşmada Denizlispor’a 4-1 gibi farklı bir skorla yenilerek elenmişti.

2008-2009 Sezonu; Gaziantepspor’un Çaykur Rizespor’u 2-0 mağlup olarak gruplara kaldığı bu sezonda ise zorlu bir kura çekti. Kırmızı-siyahlılar A grubunda Trabzonspor, Gaziantep BŞB, Beşiktaş ve Antalyaspor’la eşleşmiş ve gruptan üçüncü olarak elenmişti.

2007-2008 Sezonu; Kayseri Erciyesspor’u 2-0’lık skorla eleyerek gruplara kalan Gaziantepspor yine gruptan çıkmayı başaramadı. Grubunda Fenerbahçe, Kayserispor, Şanlıurfaspor ve Alanyaspor’la eşleşen kırmızı-siyahlılar grubu 4. Sırada tamamlayarak hayal kırıklığı yaşattı.

2006-2007 Sezonu; Gaziantepspor bu sezonda Çeyrek finale kadar yükselme başarısı gösterdi. Keçiörengücü’nü eleyerek kupaya başlayan kırmızı-siyahlılar, Fenerbahçe, İnegölspor, Başakşehir ve Sivasspor’un olduğu gruptan ikinci sırada çıkmayı başardı. Çeyrek Finalde ise Trabzonsporla eşleşen kırmızı-siyahlılar rakibine 1-1 ve 1-0’lık skorla elenerek kupaya veda etmek zorunda kalmıştı.

2005-2006 Sezonu; Türkiye Kupasına Turgutspor’u eleyerek başlayan Gaziantepspor, gruplarda ise Erciyesspor, Fenerbahçe, Tarsus İY ve Ankaragücü’yle eşleşmişti. Gaziantepspor grupta yenilgi almadan lider olarak çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde Malatyaspor’u 1-0 ve 2-0’lık galibiyetlerle elemeyi başaran kırmızı-siyahlılar yarı finalde yine Beşiktaş’la eşleşti. Rakibine karşı iki maçta da mağlup olan Gaziantepspor, kupaya yarı finalde veda etmek zorunda kalmıştı.