18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla şehit yakınlarına ve gazilere devlet övünç madalyası verildi… Duygusal anların yaşandığı törende, Şehit ve gazilerin öz geçmişlerinin okunduğu sırada, aileler gözyaşlarını tutamadı… Törende 2010 yılında kaza kurşunuyla şehit olan polis Fatih Çiftçi'nin babası Cuma Çiftçi'ye, 2014 yılında trafik kazasında şehit düşen polis memuru Serdar Gören'in kızı Sevilay Gören'e, Gazi Ahmet Şahin, Mustafa Kara, Adem Arar, Selahattin Koyuncu, Selahattin Şahin ve Mesut Karağaç'a Vali Ali Yerlikaya tarafından devlet övünç madalyaları ve beratlarını takdim etti.

YERLİKAYA: ELLERİNİZDEN ÖPÜYORUZ

Vali Ali Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada, peygamberlik makamından sonra gelen şehitlik ve gazilik mertebesinin her zaman methedildiğini söyledi. Şehit yakınlarına seslenen Yerlikaya, Mehmet Akif Ersoy'un "Vatan için ölmekse kaderim, böyle kaderin ellerinden öperim" dizelerini okuyarak "Sizler, şehit anne babası, evlatları olarak, o kaderin karşılanmasını o kadar hoş bir sedayla yaptınız ki, o kaderin elini öyle güzel öptünüz ki ben de sizin kardeşiniz olarak ve hep beraber biz de sizlerin ellerinden Allah için öpüyoruz. Sağ olun, var olun" diye konuştu.

TERÖRLE İMTİHAN EDİLİYORUZ

Türkiye'nin bugünlerde terörle imtihan edildiğini belirten Yerlikaya, bu milletin daha önce Çanakkale'de düşmana geçit vermediğini, Kurtuluş Savaşı'nı zaferle taçlandırdığını anımsattı. Teröre destek verenlerin yanlış yolda olduğunu vurgulayan Yerlikaya, şöyle devam etti: "Kardeşliğimizin arasına ne girdi? Geçmişten beri bizi sevmeyen düşmanların fitnesine alet olmak girdi. Buna maşa olma izzetsizliğini yaşayanları kınıyorum. Bizim yaşayanlarımız asker, ölenlerimiz şehit anlayışıyla yürüyoruz biz, ya siz? Sizin yürüyüşünüzün anlamı ne? 'Anneler ağlamasın' denildi. Sonucu bilinmesine rağmen, biz kandıran olmadık. Ama aynı hatayı veya aynı aldanmayı da ikinci kere yaşamayan bir inancın temsilcileriyiz bizler. 'Yanlış yaptım' diyen gitsin yüce millet adına kendini hesaba çektirsin. Cezasını çektikten sonra aramıza kavuşsun. Yoksa askerimizin, polisimizin, güvenlik güçlerimizin cesaretinin önünde diz çökmeye mahkum."

ŞAHİN: OYUNLAR BOZULACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de 101 yıl önce Çanakkale'de şanlı bir tarih yazıldığını belirtti. Geçmişten ilham aldıklarını kaydeden Şahin, "O gün Çanakkale'nin niye geçilmediği, bugün Türkiye'de oynanan oyunların nasıl bozulacağının işaretini veriyor. Kendi iç barışımızı, Türk'üyle Kürt'üyle, Alevi'si ve Sünni'siyle 'Biz birlikte Çanakkale'deyiz, Çanakkale'nin geçilmediğini bütün dünyaya gösteriyoruz' diyen bir mesajdır bu."

KİMLER KATILID ?

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ve Canan Candemir Çelik, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal ile davetlilerin katıldığı törenin ardından madalya alan gazi ve şehit yakınlarıyla hatıra fotoğrafı çekildi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT