Gözyaşları Ozancan Akkuş için aktı… 20 yaşındaki Ozan son yolculuğuna Annesi Senem Akkuş'un "Benim yaşama sebebim. Gururum Ozan", tabuta sarılıp, 'ah yavrum ah' diyerek ağlayan babası Nuri Akkuş'un feryadı, Türk bayrağına sarılı tabutunu öpen kardeşinin "Allah'ıma çok dua ettim. Cennette en güzel yeri sana ayıracak. Canım abim" haykırışlarıyla uğurlandı…7'den 70'e herkesin gözyaşlarlarına boğulduğu cenaze namazında Ozancan Akkuş'un arkadaşları da vardı.

Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren ODTÜ öğrencisi Ozancan Akkuş'un Türk bayrağına sarılı naaşı, yakınları tarafından Gaziantep Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Asri Mezarlık Merkez Camisi'ne getirildi. Tabut tekbirler eşliğinde cami avlusuna getirilirken, yakınları gözyaşlarını tutamadı. Baba Mehmet Nuri Akkuş ve anne Senem Akkuş, sinir krizleri geçirdi. Dayısının "Ozanım Ozanım, güzel Ozanım, sessiz Ozanım. Özledim seni. 'Geleceğim' demiştin, böyle mi gelecektin" diye feryat etmesi yürekleri dağladı.

ANNENİN GÖZYAŞLARI

Anne Senem Akkuş, "Benim yaşama sebebim. Oğlumun resmini bana getirin, son bir kez daha öpeyim. Gururum Ozan" diyerek gözyaşı döktü. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, cami bahçesinde bekleyen anne Senem ve baba Nuri Akkuş ile çocukları Ceren ve Azra'ya taziye dileklerini iletti. Şahin'in omuzuna başını koyan baba Nuri Akkuş gözyaşlarını tutamadı. Çocuklarına da sarılan baba Nuri Akkuş, namaz sonrasında oğlunun tabutunu okşadı.

UNUTMAYACAĞIZ

Ankara Kızılay Meydanı'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Ozancan Akkuş'un yakın arkadaşı Taylan Üçkıran, Ozancan'ı unutmayacaklarını, çok üzüntülü olduklarını belirtti. Daha önce de benzer bir patlamada arkadaşları Ali Deniz'i de kaybettiklerine değinen Üçkıran, şunları söyledi: "Ali Deniz ve Ozancan Akkuş yakın arkadaşlarımdı. Ali Deniz'i daha önce tanıyordum Ozancan'ı Zafer Dershanesi'nden beri tanıyorum. Yaklaşık 4 ay boyunca gece eğitim kursunu beraber aldık. Ali Deniz'i anlatmaya kelimeler yetmez. İlk tanıştığımızda bile gülüyorduk. İkisinin de ortak özellikleri varsa, bunların her şeye gülmeleridir. Her şeye gülerek tepki verirlerdi. İkisini de kaybetmek hepimiz için çok zor. ODTÜ'ye gittiğinde çok sevinmişti. Hepimize mesaj attı. Zaten ikinci senesiydi. İlk sene kazanamadı diye çok üzülmüştü. Birlikte çalıştık, böyle olacağını hiç birimiz bilemezdi. Ama biz neyin ne olduğunu biliyoruz. Kimin nasıl yaptığından da eminiz. Her ikisinin de sorumlusunun aynı olduğunu biliyoruz. Her ikisini de unutmayacağız, her zaman yanımızda olacağız."

ACIMIZ BÜYÜK

Ozancan'ın arkadaşlarından Cengiz Anıl Bölükbaş da dostlarını kaybettikleri için acı çektiklerini söyledi. Bölükbaşı, "Biz arkadaşları olarak çok üzgünüz. İki arkadaşlarımızın da böyle barbarca, vahşice katledilmesinin hüznünü yaşıyoruz." diye konuştu.

KİMLER KATILDI ?

Törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, AK Parti milletvekilleri Abdulkadir Yüksel, Mehmet Erdoğan ve Nejat Koçer, CHP Gaziantep milletvekili Mehmet Gökdağ, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Garnizon Komutanı Murat Soysal, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Akkuş ailesi ile yakınları katıldı. Ozancan'ın cenazesi, cenaze töreninin ardından Gaziantep Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Dualarla defnedilen Ozancan'ın mezarı başına dikilen direğe Türk bayrağı asıldı.