Devlet ve Bayındırlık eski Bakanlarından Mustafa Yılmaz, gönlünden milletvekili olmak geçtiğini söyledi. 2011 Haziranında yapılacak genel seçimlerde milletvekilliğine aday olmayı düşündüğünü belirten Mustafa Yılmaz, Şu anda temas halindeyim. Halkımız isterse, milletvekilliğine aday adayı olabilirim. dedi.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan ancak kazanamayan Mustafa Yılmaz milletvekili aday adayı olmak için nabız yokluyor. Partililerle görüşmelerini sürdürdüğünü ve onların düşüncesini almaya çalıştığını ifade eden Mustafa Yılmaz Halkımız isterse, milletvekilliğine aday adayı olacağım. Benim de gönlümden milletvekili olmak geçiyor şeklinde konuştu.

BENİM KARAR VERMEM YETMEZ

Yıllardır sosyal demokrat saflarda siyaset yaptığını hatırlatan Mustafa Yılmaz, Gaziantep'in sorunlarını iyi bildiğini söyledi. Gönlünden milletvekili olmak geçtiğini ancak buna kendisinin tek başına karar vermesinin yeterli olmadığını savunan Yılmaz Benim gönlümden milletvekili olmak geçiyor ama, bu benim karar vermemle olmaz. Hemşehrilerimin de benimle ilgili düşüncelerini ortaya koyması gerekli. Yıllardır parlamentoda Gaziantep'in sorunlarını gidermeye çalışıyorum. Kentimizin acil ihtiyaçları hakkında bilgi sahibiyim. Gaziantep'in sorunlarına çözüm üretmek bana yabancı olan bir vazife değil. Ama söylediğim gibi, bu konuda benim tek başıma karar vermem yetmez. Halkımızın da ne düşündüğü en az benim düşüncem kadar önemlidir. dedi.

KARARIMI ŞUBAT SONUNA KADAR VERECEĞİM

Şu anda partililerle görüşmeleri sürdürdüğünü söz konusu eden Devlet eski Bakanlarından Mustafa Yılmaz, kendisiyle görüşen arkadaşımıza, 2011 seçimleri hem ülkemiz hem de CHP için bir dönüm noktasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olabilmesi için herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmelidir. Bu konuda bana görev düştüğünü anladığım an elimi taşın altına koymaya hazırım. Gönlümden milletvekili olmak geçiyor. Şu anda partililerle görüşme halindeyim. Onlar ne derse o olur. Görüşmelerimi tamamladıktan sonra Şubat ayı sonuna kadar kesin kararımı vereceğim. ifadelerini kullandı. (Bezmi ÖZKAN)