Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel uçak ile geldiği şehrimizde, ilk olarak Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki askeri birlikte meydana gelen patlamada şehit olan 29 yaşındaki Astsubay Ömer Kılıçoğlu'nun ailesini ziyaret etti.Ardından tarihi Almacı Çarşısı'na giden, burada bakır işleyen Davutoğlu esnafı ziyaret etti. Davutoğlu'nun son durağı Ortadoğu Fuar Merkezi oldu. İşçiler ve sivil Toplum Örgütleriyle buluşan Davutoğlu, Gaziantep'e 50 bin konut, Gazi Ray, Amanos Dağlarının delecekleri müjdesini verdi. Davutoğlu, 1 Kasım'da gözlerinin Gaziantep'te olacağını söyledi. Davutoğlu, "Biz Gaziantep'e güvendik. Bu güveni hiçbir zaman boşa çıkarmadınız. Her geldiğimizde bizi böyle muhabbetle karşıladınız. Biz manen, kalben ve zihnen hep Gaziantepliyiz, Gaziantepli kalacağız inşallah. Bir kez daha muhabbetiniz için teşekkür ediyorum. Bütün Türkiye'nin ağzını tatlandıran Gaziantep'ten yüreğimizi, gönlümüzü şenlendirecek fıstık gibi bir seçim sonucu istiyoruz. Allah'a emanet olun" dedi.

10.50'DE GELDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel uçak ile saat 10.50'de Gaziantep'e geldi. Başbakan Davutoğlu'nu, Gaziantep Havalimanı'nda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile diğer ilgililer karşıladı. Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu da Gaziantep'e geldi.

ŞEHİT EVİNE ZİYARET

Davutoğlu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki askeri birlikte meydana gelen patlamada şehit olan 29 yaşındaki Astsubay Ömer Kılıçoğlu'nun ailesini ziyaret etti. Kılıçoğlu'nun Hoşgör Mahallesi'ndeki baba evine gelen Davutoğlu, evin önüne kurulan taziye çadırında anne Zeynep ve baba Veli Kılıçoğlu'na başsağlığı diledi.

BAKIR İŞLEDİ ESNAFI ZİYARET ETTİ

Davutoğlu, tarihi Almacı Çarşısı'nda bakır işledi, esnaf ziyaretinde bulundu. Davutoğlu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki askeri birlikte meydana gelen patlamada şehit olan 29 yaşındaki Astsubay Ömer Kılıçoğlu'nun ailesine taziye ziyaretinin ardından parti otobüsüyle Suburcu Caddesi'ne geldi. Tarihi Almacı Çarşısı'na giren Davutoğlu, burada vatandaşların "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı. Her gezdiği esnaf başbakanı çay içmeye davet etti. Esnafın davetini kırmayan Başbakan Davutoğlu, birkaç esnafla çay içerek sohbet etti. Başbakan, birbirinden hünerli ustaların el işlemeleriyle yakından ilgilendi. Başbakan buradan elmacı pazarını geçti. Başbakan Davutoğlu'na tezahüratta bulunan vatandaşlar, "Allah senin başımızdan eksik etmesin" diyerek sloganlar attı. Davutoğlu kısa bir konuşma yaparak, "Yiğitler diyarı Gaziantep, Şahinbey ve Şehitkamil'in torunları, sizden 1 Kasımda tarih yazmanızı bekliyorum" dedi.

OKLAVA ALDI

Esnafla sohbet eden Davutoğlu, çarşıdan oklava satın aldı. Bakırcı esnafı Ramazan Ceylan'ın dükkanına giren Davutoğlu, bir süre burada bakır işleyen ustaları izledi. Daha sonra tezgah başına geçen Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu'nun da yardımıyla bakır bardak işledi. Davutoğlu, buradaki baklavacıda kendisine ikram edilen baklavayı yedi. Başbakan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, her bir Gazianteplinin kendilerini bağrına bastığını belirterek, "Gaziantepli kardeşlerimize, bacılarımıza, yiğitlere selam ediyorum. Bu çarşıda ecdat geleneğini sürdüren bütün esnafımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

İŞGALE BOYUN EĞMEDİNİZ

Gaziantep'in, yiğit insanların, işgale boyun eğmemiş kahraman ve gazilerin diyarı olduğunu anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Bugün buradan bir şehidimizi cennete yolluyoruz inşallah. Ömer kardeşimize Allah'tan rahmet, annesi Zeynep Hanım ve babası Veli Bey'e, kardeşlerine sabır niyaz ediyorum. Millet fedakarlık istediği zaman, vatan uğrunda kendini feda edecek yiğit aradığı zaman, önce Gaziantepliler 'biz buradayız' derler. 1 Kasım'daki seçim zaferinden sonra tekrar Gaziantep'e geleceğiz ve sizlere teşekkür edeceğiz. İnşallah ağzınızın tadı sizlere ikram ettiğimiz baklava gibi olsun. Bereketiniz bu çarşının bereketi gibi olsun. Allah kardeşliğinizi, birliğinizi daim eylesin, ağzımızın tadını da hiç bozmasın. Bütün Türkiye'nin ağzını tatlandıran Gaziantep'ten yüreğimizi, gönlümüzü şenlendirecek fıstık gibi bir seçim sonucu istiyoruz. Allah'a emanet olun."

OFM'DE BULUŞTU

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ortadoğu Fuar Merkezi'nde işçiler, STK'lar ve kanaat önderleriyle biraraya geldi.

KUŞ UÇURTULMADI

Başbakan'ın gelişi öncesi kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Başbakan'ın programının bile tam olarak duyurulmadığı görülürken, OFM'ye giden yolda 50 metreye bir polis görevlendirilmesi gözlerden kaçmadı.

ÇALIŞMALAR SON ANA KADAR SÜRDÜ

Başbakan'ın gelişi öncesi belediye görevlileri Başbakan'ın geçiş güzergahı üzerinde temizlik ve kaldırım çalışmalarını son ana kadar sürdürdü.

KALEMİ BİLE ALDILAR

İşçi servisleriyle toplantıya getirilen işçiler, davetliler tek tek arandı. Polis kaleme kadar ne varsa topladı.

5 BİN KİŞİYE YEMEK

Ak Parti il başkanlığının düzenlediği STK buluşmasında 5 bin kişiye yemek verildi. İçli köfte, nohutlu prinç pilavı, salata ve tatlıdan oluşan menü için davetliler sıraya girdi. Garsonlar bazı davetlilerin yemeklerini ise masaya getirdi.

BAŞBAKAN'LA SELFİ İZDİHAMI

Başbakan konuşmasını bitirince, işçilerin arasına gitti. Hem tokalaşmak hem de Başbakanla selfi çektirmek isteyen işçiler izdihama neden oldu. Sandalye ve masalar devrilince ortaya bu görüntüler çıktı.

ÖZKEÇECİ: GAZİANTEP'İ BİR BAŞKA AYDINLATACAK

Ak Partili gençlerin sloganları arasında OFM'ye giren Başbakan ve eşi, salondakileri selamladı.

Ak Parti il Başkanı Eyüp Özkeçeci, 2 Kasım'da Ak Parti'nin güneşinin Gaziantep'i bir başka aydınlatacağını belirterek, "Bunu aydınlık ülkemizin yarınlarının teminatı memleket sevdalıları yapacak" dedi.

İSTİKRARSIZLIĞI GÖRDÜLER

Taleplerinin bir bir yerine geldiğini söyleyen Eyüp Özkeçeci, "Gaziantep sizinle gurur duyuyor. Perilikaya'da 300 yataklı devlet hastanesinin temelini attık. İşadamlarımız, vatandaşlarımız 7 Haziran'dan bu yana ülkede yaşanan istikrarsızlığı gördüler. Yeniden istikrar için el ele gönül gönüle çalışmalıyız" dedi.

GAZİANTEP İZZETİMİZİN ŞEHRİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, yiğit insanları, bacılarımızı selamlıyorum. Gazianteplilerle dertleşecek olmaktan dolayı memnunum. Çarşıdan geldi. Muhabbetle bizi karşıladılar. Allah Gaziantep'ten razı olsun. Samimi ortamda bizlerle buluştuğunuz için teşekkür ediyorum. Gaziantepli sivil toplum örgütlerine, işçilere, işverenlere teşekkür ediyorum. Gaziantep bizim izzetimizin şehri. Ülkenin bütün sesleri burada. Bu şehrin gerçek sahipleri bu salonda. Gaziantep dinanizm ve başarının şehri'. Gaziantep tarihten bu yana çalışan, üreten bir şehir. Türkiye'nin hülelası. Paylaşımın olduğu yerde refah ve huzur olur, ileri demokrasi ve özgürlük çoğalır" dedi.

YİĞİT İNSANLAR

Dağlıca'da şehit olan yiğit Ömer'in ailesinin yanından geldiklerini söyleyen Davutoğlu, "Babası Veli ve annesi Zeynep hanıma bir kez daha taziyelerimi iletiyorum. Gaziantepliler, vatan yiğit arıyor dendiğinde topyekün hep beraber biz buradayız demiştir. İmanımız, yüreğimiz, istiklal aşkımızla tüm engelleri aşacağız" dedi. Özgürlüklerin önündeki tüm engelleri kaldırdıklarını söyleyen Davutoğlu, "Türkiye'yi özgürlükler ülkesi haline getirdik. Vesayet sistemini yıktık. Başörtü yasağına son verdik. Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı getirdik 1 Mayıs'ı resmi tatil yaptık. " dedi.

İKİ BAYRAMI BULUŞTURUYORUZ

İşçilere bir de müjde veren Başbakan Davutoğlu, "Buradan size birde müjde veriyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tatil. Biz 30 Ekim Cuma gününü tatil ediyoruz. 29 Ekim ve 1 Kasım demokrasi bayramını buluşturuyoruz" dedi.

FATMA ŞAHİN'İN BAŞARILI

ÇALIŞMALARINI TAKİP VE TAKDİR EDİYORUM

Fatma Şahin'e Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde çocuklar ve kadınlarla ilgili yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Fatma Şahin kadınlar ve çocuklarla ilgili çalışmalara olağanüstü katkı sağladı. Kendisine kadınlar ve çocuklar adına teşekkür ediyorum. Kendisi şimdide Gazianteplilerin hizmetinde. Başarılı çalışmalarını takip ve takdir ediyoruz" dedi.

FAKİRİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜK

Gaziantep'te güçlü siyasi bir kadro olduğunun altını çizen Davutoğlu, "Abdulhamit Gül Bey de aramızda. Büyük yatırımlar gerçekleştirerek fakirin yüzünü güldürdük. Biz bildiğimiz hakkın yolundan dönmeyeceğiz. Küresel krizlere rağmen istihdamı artırdık. 852 binn kadın olmak üzere 3 milyon 638 bin vatandaşı işe yerleştirdik. İşgücünde 8, istihdamda 7 milyon artış oldu. 2003'te 184 lira olan asgari ücret 1000 TL biz yaptık. Şimdi de asgari ücreti 1300 lira yapacağız" diye konuştu. Gaziantep'in Suriye'deki krize rağmen hala Ortadoğu'nun parlayan yıldızı olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Sizlerle iftihar ediyoruz" dedi.

EMEKLİLER 240 LİRAYA EV SAHİBİ OLACAK

1 Kasım seçimlerinin önemli olduğunu belirten Davutoğlu, "Hain kumpaslara en iyi cevap istikrar, istikrar, istikrar olacak. Bu seçim sandıklarından çıkacak. 13 yıldır Türkiye istikrarın nasıl bir nimet olduğunu gördü. Dersimize iyi çalıştık. Biz hizmete devam ediyoruz. Sosyal destek primini kaldırıyoruz. Emekliler 240 TL aylık ücretle TOKİ'den ev sahibi olacak" dedi.

HEYBEMİZ DOLU GELDİK

Gaziantep'e müjdeler veren Davutoğlu, "Yine heybemiz boş gelmedik. Organizenin yanına çalışan işçilerin oturacağı dev bir uydu kent kuruyoruz. Gaziantep'te 50 bin konut projesi hayata geçiyor. 3 bin konut ilk etapta yapılacak. Küçük Sanayi Sitesi, OSB arasında 25 km uzunluğunda raylı sistem yapıyoruz. Amanos Dağlarını delerek Gaziantep'i İskenderun'a bağlayacağız. Düzbağ projesiyle ucuz ve kaliteli su içilecek. Allah sizlerle olsun" dedi.

GÖZÜMÜZ GAZİANTEP'TE OLACAK

Davutoğlu, "1 Kasım'da gözümüz, kulağımız, yüreğimiz Gaziantep'te olacak. Gaziantep'ten gelecek müjdeli haberi alacağımıza inanıyorum" dedi.