Gaziantep'te beslenme şikayetiyle hastaneye getirilen ve ameliyata alınan Suriyeli bebeğin yemek borusundan doktorları şaşırtan büyüklükte taş çıktı.Edinilen bilgiye göre, 8 günlük Suriyeli kız bebek beslenemediği iddiasıyla Nizip Devlet Hastanesi'ne getirildi. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan bebek ambulansla Gaziantep Çocuk Hastanesine sevk edildi. Burada acil ameliyata alınan bebeğin yemek borusundan doktorunu da şaşırtan büyüklükte bir taş çıktığı öğrenildi.
Ali ve Fattum Seyit Mahmut çiftinin kızları olan bebeğin ameliyatına giren Gaziantep Çocuk Hastanesi Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Göksu, bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Ameliyat sırasında bebeğin yemek borusundan çıkan taş bizi de çok şaşırttı" dedi.Dr. Göksu konuşmasında, "3 günlük bu bebek bize beslenememe şikayetiyle getirildi. Biz yaptığımız incelemede, mamanın geçişe izin veren yemek borusunun doğuştan yokluğu ya da darlığı ile kendini gösteren bir hastalık olarak tanımladık. Hastanın bu şartlarda ameliyat olması gerektiğini düşünerek ameliyata aldık. Yaptığımız ameliyat esnasında çok sıra dışı bir durumla karşılaştık. Hastanın yemek borusunda hastanın ebatına ve yaşına göre oldukça büyük olan bir çakıl taşı ile karşılaştık. Yemek borusuna zarar vermeden oldukça zor bir müdahale ile taşı çıkarıp, yemek borusunu onardık. Normal şartlar altında 3 günlük bir bebeğin yemek borusuna bu ebatta bir taşın yerleşmesi imkansız. Nasıl olduğuyla ilgili bilgi vermemiz doğru olmaz. Bu konuyla alakalı olarak ilgili mercileri bilgilendirdik. Hastamız şu anda servisimizde yatıyor ve genel durumu iyi" şeklinde ifadelere yer verdi.
Minik bebeğin yemek borusundaki taşın, sağ koltuk altından girilerek yaklaşık bir buçuk saat süren bir ameliyatla çıkarıldığı öğrenildi.