Amatör liglerimizde sezonların tamamlanmasının ardından en büyük heyecan BAL ligi baraj maçında yaşanacak. Gaziantep tarihinde uzun bir aradan sonra yeniden Kamil Ocak Stadyumu bir amatör müsabakaya ev sahipliği yaparken, futbol severler zevkli ve çekişmeli geçmesi beklenen bir maç izleyecek. Bu sezon Gaziantep’i bölgesel amatör liginde temsil eden İslahiyespor ile Süper Amatör Amatör kümeye damgasını vurarak namağlup şampiyon olan Araban Belediyespor, 2016 – 2017 futbol sezonunda ilimizi Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmek için kozlarını paylaşacak. Her iki takımda maç için kampa girmiş durumda. Kamil Ocak Stadyumunda yarın saat 15.00’de başlayacak mücadelenin hakemleri ise futbol federasyonu tarafından belirlenecek.

ÖNCE FAİR PLAY

İslahiyespor’da göreve geldikten sonra takımı ligde tutma adına önemli başarılara imza atan İslahiyespor teknik direktörü Seçkin Göksel, “Ligde ki öncelikli hedefimizi gerçekleştirdik. Şimdi ise bir başka ve en zorlu etap bizi bekliyor. Baraj maçında bizi zorlu bir rakip bekliyor maçı kazanmaktan başka düşüncemiz olamaz. Takım olarak bu sezon ligde gözümüz üst sıralarda yer almak idi. Ne yazık lige iyi başlayamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Takım olarak iyi maçlarımızın oldu ama her şeye rağmen yeni sezonda Bal ligine devam etmek istiyoruz. Bunun için de yarın oynayacağımız derbi maçının önemini biliyoruz. Sahaya kazanmak için çıkacağız. Rakibimizin kesinlikle küçümsemeden mücadele vereceğiz. Önemli olan hak edenin kazanmasın. Tabi ki bu maçta her iki takımın taraftarları da kazanmak adına tribünlerde olacaklar ama önce saha içerisinde bizler ve futbolcularımız daha sonra da tribünde ki futbol severler Fair Play duygularıyla üzerlerimize düşen görevlerimizi yapmalıyız” dedi.

KAZANAN GAZİANTEP OLSUN

Süper Amatör kümeye damgasını vuran ve sezonu hak ettiği şampiyonlukla taçlandıran Araban Belediyespor antrenörü Müslüm Şahin, ise yarın oynanacak olan baraj maçına büyük önem verdiklerini söyledi. Sezona büyük hedeflerle başladıklarını kaydeden Şahin, “Belediye başkanımızın da olağanüstü destekleriyle kendi ligimizi namağlup şampiyonlukla tamamladık ama artık işin final bölümündeyiz. Burada her iki takımın da hedef ve düşünceleri aynı bu nedenle oldukça zorlu bir mücadele olacak aynı zamanda bizleri izlemeye gelen futbol severlere seyir zevki yüksek bir maç izlettireceğiz. İslahiyespor’un gücünü de çok iyi biliyoruz. Mücadelenin dostluk ve kardeşlik içinde geçmesi istiyoruz. Kazanan tarafın ise Gaziantep futbolunun olmasını canı gönülden istiyoruz” açıklamasını yaptı.

MUHARREM TÜRKOĞLU