Gaziantepli gazeteci Murat Güreş, Emniyet Müdürlüğü karşısındaki gazete bürosuna girerken, kimliği belirlenemeyen bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Bacağına aldığı 3 bıçak darbesiyle yaralanan ve hastanede tedaviye alınan Güreş'in sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Güreş'e saldıranı kimin azmettirdiği konusunda oluşan sorular yanıt bulamadı.

Güncel Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni olan Murat Güreş, öğle saatlerinde gazetenin bulunduğu iş merkezine girerken kimliği belirsiz bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Sağ bacağından 3 kez bıçaklanan Güreş, acı içinde yerde kalırken, saldırgan kaçtı. Güreş, polis ve 112 acil servisi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Güreş'i, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Güreş'in burada yapılan ilk kontrolünün ardından serviste müşahedeye alındı.

KİM OLDUĞUNU BİLMİYORUM

Tedavisinin ardından servise alınan gazeteci Murat Güreş, kimseyle husumeti olmadığını ifade etti. Peşinden gelen kişinin iş merkezine girdiği sırada arkasından kendisine saldırarak bıçakladığını anlatan Güreş, "Kim olduğunu bilmiyorum. Şapka giymiş olan saldırganın ve arkasındaki güçlerin biran önce yakalanarak adalet önüne çıkarılmasını istiyorum" dedi.

GÜVENLİK ENGELİ

Öte yandan olayı duyan çok sayıda gazeteci de hastaneye akın etti. Doktorlardan Güreş'in durumuna ilişkin bilgi alan gazeteciler, hastanenin özel güvenlik görevlilerinin engeliyle karşılaştı. Yaşanan gerginliğin ardından acil servise gelen Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi yöneticisi Doç. Dr. Hayati Deniz, sorumsuz davrandığını söylediği güvenlikçiler adına gazetecilerden özür diledi. Olay yerine gelen ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polisler, kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. HABER MERKEZİ - DHA