CHP İl Başkanı Sait Köse ve 25 Yönetim Kurulu üyesinin görevlerinden istifa etmesinin ardından gözler genel merkeze çevrildi. İl yönetimi önceki akşam istifa dilekçelerini genel merkeze fakslarken, genel merkezin istifaları kabul edip etmeyeceği ise merak konusu oldu.

CHP İl Yönetimi, 19 Haziran'da toplanarak, başarısız olan ilçe yönetimlerinin istifalarını isteme, istifa etmemeleri durumunda görevden alınmalarıyla ilgili bir karar aldı. Önceki gün bu kararla ilgili yeniden toplanan il yönetiminde, bazı üyeler bu kararla ilgili imzalarını geri çekti. Bunun üzerine Köse ile birlikte 25 kişi görevlerinden istifa etti. Yedeklerle birlikte 37 yönetim kurulu üyesi bulunan il yönetimi bu istifalarla resmen düşmüş oldu.

GENEL MERKEZ NE YAPACAK?

Kongre sürecine girilen CHP'de, genel merkez ya il yönetiminin istifasını kabul edecek, yeni bir yönetim atayacak, ya da istifaları kabul etmeyip yönetimden kongreye kadar devam etmelerini isteyecek. Üçüncü bir şık olarak da CHP Genel Merkezi, il başkanıyla devam kararı alıp, yeniden yönetim oluşturmasını isteyecek. Meral KINACILAR