Cildinizdeki gözenekler neden genişliyor?

Cildimizdeki gözenekler, cildin nefes almasını sağlamak için bulunan hücrelerdir. Gözeneklersağlıklı bir şekilde nefes aldıklarında, cildiniz daha parlak ve canlı olacaktır. Bu nedenle cildinizde gözenekler tıkalı bir şekilde bırakılmamalı muhakkak gözenek temizliğine dikkat edilmelidir. Cilt tipinize göre ürünler kullanarak, cildinizi düzenli olarak temizlediğiniz takdirde gözenekleriniz açılmayacaktır. Rutin cilt temizliği uyguladığınızda gözeneklerinizi sıkılaştırmak için ekstra bir zahmette bulunmanıza gerek kalmaz. Ancak gözeneklerinizi sürekli kirli bir şekilde bırakıyor ve cilt temizliğine dikkat etmiyorsanız, cildinizdeki gözenekler açılacaktır. Dolayısıyla her yerde gözeneklerinizi sıkılaştırmak için her türlü yönteme başvurmak zorunda kalırsınız. Ancak gözenek sıkılaştırma yöntemlerini ararken, bu yöntemlerin içerisinde kaybolmanıza gerek yok. Size vereceğimiz gözenek sıkılaştırma yöntemleriyle kolay bir şekilde açılmış gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz.

İşte sizler için araştırmış olduğumuz gözenek sıkılaştırma yöntemleri…

Limon suyu
Limon suyu, doğada gözeneklerin sıkılaştırılması için kullanılan en doğal nimetlerden bir tanesidir. Limon suyu gözenekleri sıkılaştırmanın yanı sıra gözenekleri temizlemeye de yardımcı olur.

Nasıl uygulanır?

Limonu direk olarak gözeneklerinizin üzerinde gezdirebilir, gözeneklerinizin sıkılaşmasına yardımcı olabilirsiniz.

Buz yöntemi

Gözenekleri sıkılaştırmak için buz yöntemini deneyebilirsiniz. Buz soğuk bir uygulama yöntemi olduğu için ciltte şok etkisi yaratır. Cildinizde buzu gezdirerek, gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz.

Ölü derileri temizleyin

Cildinizin üzerinde biriken ölü deriler, gözeneklerinizin açılmasına neden olabilir. Cilde düzenli olarak uygulanan scrup ve cilt temizleme yöntemleri cilt üzerindeki ölü derilerin temizlenmesine yardımcı olabilir. o nedenle cildinizdeki ölü derileri en az haftada bir kere temizleyerek, gözeneklerinizi sıklaştırabilirsiniz.

Cildinize uygun tonik

Cildinize uygun cilt bakım ürünlerini seçerek, temizleyici tonikler kullanmak gözenek sıkılaştırma yöntemlerinin en önemli unsurları arasında yer almaktadır. Düzenli olarak temizlenen cilt, ve cildinize uygun tonikler, gözeneklerinizin hızlı bir şekilde sıkılaşmasını sağlamaya yardımcı olur.
Bu yöntemlerin haricinde evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle de gözeneklerinizi sıklaştırabilirsiniz.