KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Sadık Gözek'in de katıldığı törende, Gaziantep Müdürlüğü'nden destek alan Mespa Sağlık Malzemeleri San. Ve Tic. A.Ş, KOSGEB İnovatif KOBİ ödülünü aldı. Başbakan Binali Yıldırım, ödül töreninde KOBİ boyutundaki girişimcilere verilen desteğin de 40 milyon liradan 125 milyon liraya çıkartılacağı müjdesini verdi.

Yıldırım, "Her bir işletmemizi tek tek tebrik ediyorum, alınlarından öpüyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Eminim ki bu ödülü bugün alamayanlar yarın mutlaka alacak. Genellikle benim geçmişten olan tecrübem, binalar güzelleştikçe memleketin ekonomisine katkıları azalıyor. Büyük başarılar, imkanların dar ve kıt olduğu şartlarda gerçekleşir. İmkanlar iyileştiği zaman azim de azalıyor. Ümit ederim bu binada bu olmaz. Başkana da az önce söyledim, "Dışarıda olacaksın. Sahada olacaksınız. Üreten insanlarımızın yanında olacaksınız. Onları dinleyeceksiniz" dedi.

HEDEFLER GERÇEK OLMALI

Hükümetleri döneminde KOSGEB'in desteklerini önemli miktarda artırdıklarını vurgulayan Yıldırım, küçük ve orta ölçekli yatırımcıya verilen desteğin 2002 yılına kadar 14,5 milyon lira olduğunu, 2018'e gelindiğinde ise bu miktarın 5 milyar 300 milyon liraya çıktığını aktardı. Yıldırım, KOBİ'lerin daha güçlü desteklenmesi için yapacak çok fazla iş olduğunu hatırlatarak, "KOBİ'lerin ihtiyaçlarından biri de danışmanlık ve rehberlik. Bunun için yeni bir sistem, yeni bir anlayış lazım. Tıpkı rotası belli olmayan bir gemi gideceği limana ulaşamayacağı gibi KOBİ'lerin de bir rehberliğe ihtiyacı var. Hedeflerini gerçekleştirmek için o rehberliği de KOSGEB yapacak." diye konuştu.

BİNA AÇILDI

Başbakan Yıldırım, ödül töreni öncesinde KOSGEB'in yeni binasının açılışını gerçekleştirdi. KOSGEB girişinde düzenlenen törende kurdele kesen Yıldırım, binanın hayırlı, güzel hizmetlere vesile olmasını diledi. Yıldırım, ödül törenindeki konuşmasının ardından, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ile ödüle layık görülen girişimcilere ödüllerini takdim etti. Törende, "İnovatif genç girişimci", "ihracatçı", "kadın", "çevre dostu", "iş birliği", ve "başarılı KOBİ" kategorilerinde ödüller verildi. Jüri özel ödülü, 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit olan Özgür Gençer ile gazi olan Şenol Gençer kardeşlerin şirketine verildi. Ödülü şehit Gençer'in eşi Esra Gençer aldı.

Başbakan Yıldırım, daha sonra ödül alan girişimcilerle fotoğraf çektirdi.

GAZİANTEP'E ÖDÜL

KOSGEB Gaziantep İl Müdürlüğü'nden destek alan Mespa Sağlık Malzemeleri de ödül alan 10 işletmeden biri oldu. Mespa Yetkilisi Mehmet Polat, KOSGEB İnovatif KOBİ ödülünü aldı.İl Müdürü Sadık Gözek ise Binali Yıldırım ile görüştü. HABER MERKEZİ