PTT birinci ligin ilk haftasında Kamil Ocak Stadyumunda Boluspor ile oynanan karşılaşma öncesi taraftarların Passolig mağduru olması nedeniyle Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kulüp başkanı sitemde bulundu. Passolig sisteminin kurbanı olduklarını açıklayan Abdulkadir Gözegir, taraftarların rezil olmaya hakkı yok dedi.

RAHATSIZ EDİCİ

Sezonun ilk haftasında kendi evlerinde oynadıkları Boluspor maçında 12’inci adamı kaybettiklerini söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kulüp başkanı Abdulkadir Gözegir, “Passolig yetkilileri alt yapısını tam anlamıyla kurmadan sistemi oturtmaya çalışıyorlar ama bu da ciddi anlamda rahatsız edici bir durum. Boluspor ile oynadığımız maçımıza çok sayıda taraftarlarımız gelmesine ve passolig kartlarını alarak paralarını yüklemelerine rağmen ne yazık ki cihazların kartı tanımaması nedeniyle mağdur olarak geri dönmek zorunda kaldılar” dedi.

PERİŞAN ETMEYE HAKLARI YOK

Şehrin değişik bölgelerine Passolig stantları kurmalarına rağmen futbol severlerin kartlarını alamadığını açıklayan Gözegir, “Bu kurulan stantlarda taraftarlarımızın sadece ön müracaatları alındı ve kartları verilmedi. Merkeze geldiklerinde ise bir kısmı alabildi bir kısmı ise hala alamadı. Yine elektronik biletlerini alanlar kapıda ki sistemlerin yetersizliği nedeniyle maçımızı izlemeye gelemediler. Hiç kimsenin taraftarlarımızı bu şekilde perişan etmeye hakları olamaz. Mevsim itibarıyla çok sayıda gurbetçi vatandaşlarımız ve hatta akrabalarımız dahi bu maçı izlemek için Kamil Ocak stadyumuna geldiler ama ne yazık ki anlamsız bir sistem nedeniyle geri dönmek zorunda kaldılar. Burada sadece taraftarlarımız değil aynı zamanda kulübümüzde ve dolayısıyla destek göremeyen futbolcularımız da bu konuda olumsuz yönde etkilendiler” dedi.

SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ

Haftalardır passolig konusunda uyarılar yapılmasına rağmen ikazların anlamsız kaldığını belirten Gözegir, “Passoligi olmayanlar maçlara giremez diye uyarılar yapıldı ama elektronik biletlerini alanlarda maalesef maça giremediler. Kulübümüzün kendi yöneticileri bile kart almalarına rağmen sistemden geçemediler, yaptığımız girişimler soncunda geçici belge alarak Boluspor maçına girebildiler. Umuyorum bu sorunlar en kısa zamanda çözülür” diye konuştu.