Sezonun ilk galibiyetini geçtiğimiz hafta sonu Orduspor’u deplasmanda mağlup ederek alan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da kulüp başkanı Abdulkadir Gözegir, şanssızlıktan yakındı. Elde ettikleri galibiyetin seri başlangıcı olmasını temenni eden Gözgir, PTT birinci ligin süper lig ile eş değer olduğunu savundu.

TAKIM ÜZERİNDE BASKI VARDI

Yedi haftadan sonra güzel bir galibiyet aldıklarını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kulüp başkanı Abdulkadir Gözegir, “Aslında Orduspor galibiyetiyle şanssızlığımızı yenmiş olduk. Üzerimizde kara bulutlar dolaşıyordu. İnşallah bu galibiyet serinin başlangıcı olur diye düşünüyorum, biz gerçekten iyi bir takımız bunu herkes kabul etmiş durumda ama bu takım aslında takım olma ruhunu yakalayamamıştı. Özellikle son iki karşılaşma bizim için çok önemliydi, aslında Urfa maçında başlangıç yapmak istedik o maçta 17 pozisyonumuz var rakibin hiç pozisyonu yokken mağlup oldu. Şanssızlığı burada olmadığının açık göstergesi olduğunu düşünüyorum ama Ordu’da ilk yarıda iki direkten dönen toplarımız olunca tereddüt yaşamaya başladım. Hakikaten çok üzülüyorum. Bu maçta iyi oynadık takım üzerinde baskı vardı ama oyun hâkimiyeti bizdeydi. Futbolcularımız elde ettikleri galibiyetten dolayı kutluyorum” dedi.

TEMEMNİMİZ TUTAR

Yeni teknik ekiple beraber yeni bir oluşum içerisinde girdiklerini aktaran Gözegir, “Yeni bir sayfa açtık inşallah Gaziantep Büyükşehir Belediyespor için ilerisi adına daha iyi olacak. Bu galibiyet serisinin bir başlangıcı olsun diye düşünüyorum. Temenni ediyorum, inşallah bu temennimiz tutar” dedi.

LİGİN ÜSTÜNDE BÜTÇELER AYIRDILAR

PTT birinci liginde çok iyi yatırım yapan kulüplerin olduğunu açıklayan Gözegir, “Eğer Büyükşehir Belediyespor’ a bunların arasında baktığımızda 10’uncu sıraya girer çünkü ligden düşen Kayserispor, Aantalyaspor ve Elazığspor bunlar hiç te küçümsenmeyecek inanılmaz bu ligin çok üstünde bütçeler ayırdılar. Ayrıca üstten gelen en az 6 takımlar yatırım yaptı. Geçen yıldan hedef yapan 3 takım bütçelerini artırdılar. Sıralamaya baktığımız zaman 10 tane yüksek bütçeli takım bu ligi forse etmeye çalışıyor. PTT birinci lig süper ligden daha da zorlu, inanılmaz performans ve inanılmaz mücadeleler sergileniyor. Süper ligi forse etmeye çalışan 4 takım var diğerleri düşmeme veya orta sıralarda yer almak isteyen takımlar var. PTT birinci liginde ise en azından 10 tane takım şampiyon olmayı düşünüyor. Birçok play off’a kalmayı düşünüyor bazıları da ligde kalmayı hedefliyor. Böylesine zor bir ligdeyiz ama biz mütevazı bir şekilde oyuncu kadrosuyla ama kendi rüştünü ispat etmiş iyi bir takımla mücadele ediyoruz. Bu ligi çok iyi bilen futbolcular kadromuzda yer alıyor. Bundan sonra ki haftalar Büyükşehir Belediyespor adına çok daha iyi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU