Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Gürler, Mart ayında başlayan proje kapsamında Gaziantep'te 13 bin 500 civarında öğrencinin göz taramasından geçirildiğini, dönem sonuna kadar 20 bin öğrenciyi hedeflediklerini belirtti. Öğrencilerin yüzde 5'inde ''göz tembelliği'' tespit ettiklerini bildiren Gürler, ''Erken teşhis çok önemli. İleriki yaşlarda tespit edilirse, göz tembelliğini tedavi edemiyorsunuz. Öğrencilerin okul başarılarının artması açısından bu proje önemli'' diye konuştu.

5 KİŞİLİK EKİP TARAMA YAPTI

Gaziantep Hatice Karslıgil İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinlikte, İl Sağlık Müdürlüğü ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorlarından oluşan 5 kişilik bir ekip, öğrencilerin göz taramasını yaptı. McDonald's Çocuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Başarır, yaptığı konuşmada, 1999 yılından kurulan Vakfın bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli illerinde 100 bini aşkın çocuğun daha sağlıklı ve mutlu olmasını sağlamak amacıyla onlarca proje gerçekleştirdiğini, bu projeler için 1 milyon doları aşkın kaynak aktardıklarını belirtti.

GELECEĞE YATIRIM

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ise bölgedeki çocuklara ve gençlere yönelik faydalı projeleri başarıyla sürdürdüklerini ifade ederek, ''Çocuklarda göz hastalıklarının çok üzerinde düşülmüyor. Göz hastalıkları çocuğun eğitim başarısı engelliyor. Bütün çocuklarımızı göz taramasından geçiriyoruz. Böylece onların geleceğini biraz daha garanti altına almaya çalışıyoruz'' dedi.