Op. Dr. Burak Bilgin, görmenin doğumdan sonra öğrenilen ve tecrübe gerektiren bir duyu olduğunu hatırlatarak, göz hastalıkları konusunda uyarılarda bulundu. Çocukların belirli periyotlarda göz muayenesinden geçmesi gerektiğini belirten Bilgin, "Bebekler doğumdan sonraki dönemde çeşitli ışık uyaranlarına maruz kalarak, görme duyusunu öğrenerek kullanmaya başlarlar. Özellikle çocuklarda göz hastalıklarını engellemek amacıyla periyodik göz muayenesi yapılması gerekir" dedi.

Göz problemlerinde teknolojik tespit
Bilgin, özellikle hareketli çocukların göz muayenesinin zorlu olabildiğini hatırlatarak, bu soruna ise teknolojik çözüm getirdiklerini kaydetti. Bilgin, "Özellikle hareketli bebek ve çocuklarda bu muayeneyi yapmak oldukça zorlu olabiliyor. Bu duruma çözüm getiren Medical Park Gaziantep Hastanesinde, çocukların daha sağlıklı bir muayene süreci için fotoğraf makinesi benzeri bir cihazla çocukların gözlerinde tembellik taraması yaparak, göz ölçümünü rahatlıkla gerçekleştiriliyor" şeklinde konuştu.
Bilgin, çocuğun ilk 3 yıl içerisinde gözlerinde anormal bir durum fark edilmesi halinde hemen göz doktoruna başvurulması gerektiğini söyleyerek, "Çocuklarda ilk göz muayenesi yenidoğan döneminde çocuk doktorları tarafından yapılır. Herhangi bir göz problemi olmayan çocuklarda; 1. ay, 6. ay ve 3 yaşlarda göz hastalıkları uzmanı tarafından genel göz muayenesi yapılması önerilir. Bu dönemler arasında, ebeveynler tarafından fark edilen herhangi bir normal dışı durumda hemen göz doktoruna başvurulmalıdır. Görme muayenesi için hastanın hekim ile iletişim kurabilme yetisine ve uyuma ihtiyaç olduğu için üç yaşın altındaki çocuklarda görme tam olarak tespit edilemez. Fakat bu cihaz sayesinde yapılan göz muayenesinde görmeye engel teşkil edebilecek sorunlar daha sağlıklı bir şekilde saptanarak, çözümüne yönelik tedaviler planlanabilir" diye konuştu.