Dr. Ersin Arslan Hastanesi Göz Bankasına 78 başarını göz nakli ameliyatı gerçekleştirilmesinden dolayı kornea ödülü verildi. Ödül, Göz Bankası’nda Tıbbi Müdür olarak görev yapan Dr. Mehmet Selçuk Taşdemir’e verildi.

Ödül törenine, Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç Dr. Hayati Deniz, İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Erhan Hafız ve Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Cem Basmacı katıldı. 2013 yılında açılan ve bu güne kadar 78 başarılı kornea nakli yapılan Göz Bankasında bir tıbbi müdür, 3 kornea teknisyeni ve bir laboratuvar sorumlusu görev yapıyor.

UMUT OLUYORLAR

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Göz Bankası Tıbbi Müdürü Dr. Mehmet Selçuk Taşdemir, yaptığı açıklamada, “Temin edilen her kornea, bir başka insan için bir umut ve bir ışık olmaktadır. Ülkemizde 2012 yılında bekleme listesinde 5 bin 528 hasta varken 2015 yılında kornea bekleme listesinde 3 bin 163 hasta bulunmaktadır. Eylül 2013 tarihinden beri Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesine bağlı Göz Bankası vatandaşlara hizmet vermektedir” dedi. İHA