Firmada hedef, her ülkeye ihracat yapmak ve özellikle Avrupa pazarında söz sahibi olmak.

YENİLİKLERİN TAKİPÇİSİ

İlk kuruluş döneminde günde 15 tonluk un üretimi yapan firma, 1968 yılına geldiğinde bölgenin ikinci büyük un üreticisi konumuna ulaştı. Her zaman yeniliklerin peşinde olduklarını söyleyen Göymen Tarım Yönetim Kurulu Üyesi Bertan Göymen, "Bu yüzden 1974 yılında Türkiye’de kullanılan en yeni teknoloji ile günlük 6 ton makarna üretimine başladık. 1980-1986 yılları arasında dünya üreticisi İtalya’dan en son teknoloji makineleri ithal ederek üretimimizi günlük 30 tona çıkardık" dedi.

İHRACATTA ORTADOĞU VE AFRİKA AĞIRLIĞI

İhracat yaptıkları ülkelerin başında Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin geldiğini belirten Ertan Göymen, "Bunlar arasında Ürdün, Lübnan, Benin, Nijerya, Angola, Madagaskar, Haiti, Nijer, Senegal, Kamerun, Mali, Moritanya, Togo, Burkina Faso, Gine Bissau, Ekvatoral Gine, Kongo, Djibouti, Tanzanya, Sao Tome, Somaliland, Uganda ve Hong Kong yer alıyor" dedi.

İHRACAT ARTIŞI İÇİN YATIRIM

Göymen Tarım olarak yalnızca Gaziantep’in değil, bölgenin ve Türkiye’nin önde gelen makarna üreticileri arasında yer aldıklarını, bugün 61 ülkeye ihracat yapan, 180 çalışana sahip bir doğal makarna üreticisi olduklarını dile getiren Göymen, "Ayrıca yeni yatırımlarla ihracatta etkinliğimizi daha da artırmayı planlıyoruz" dedi.

BAŞARININ SIRRI

Firmanın başarısında çok çalışmanın yanısıra işleri sıkı takip etmenin önemli olduğunu dile getiren Göymen, "Bununla birlikte başarının tek başına mümkün olmadığına inanıyoruz. Doğru iş ortaklarını seçmek, çalışkanlığı ve titizliği bizimle örtüşen şirketlerle çalışmak çok önemli" dedi.

DHL'NİN KATKISI

Şirketin büyümesinin arkasındaki itici gücün ihracat olduğunu ifade eden Göymen şunları dile getirdi:"İhracat prosedürleri çok zaman alabiliyor. 8 yıldır DHL Express’le çalışıyoruz. Bu iş ortaklığı, ihracatımızın gelişmesinde çok önemli katkı sağladı. DHL Express ihracat öncesi resmi işlemlerin en hızlı şekilde tamamlanmasını sağlıyor. Böylece üretim planlarımızda aksama olmadan gerekli gönderimleri tam zamanında yapabiliyoruz. Bu, bizim gibi ihracatçı firmalar için gerçekten fark yaratan çok önemli bir hizmet.. Biz nasıl 70 yıl önce un üretimiyle başlayan hikayemizi uzmanı olduğumuz konuda sürdürüyorsak, onlar da ihracatı kolaylaştırmak için uluslararası hava taşımacılığı hizmetini uzun yıllardır en iyi şekilde sağlıyorlar."

ÖNCE İNSAN SAĞLIĞI

Firmanın 1956 yılında faaliyete başladığından bu yana kapasite artırımı yaparak sürekli kendini yenilediğini ve kalite artırıcı yatırımlara odaklandığını söyleyen Göymen, "Bu sayede teknolojik gelişmeleri de takip ederek 1990 yılında günlük 40 ton olan üretim kapasitemizi aşama aşama artırarak bugün günlük 400 tona çıkarmış bulunuyoruz. Firma olarak insan sağlığını önde tutarak gelişimi, teknolojiyi ve yenilikleri takip ederek; kaliteden ödün vermeden üretimimize devam ediyoruz" dedi.

HEDEF AVRUPA PAZARINDA SÖZ SAHİBİ OLMAK

Firmanın hedeflerine de değinen Göymen konuşmasını şöyle noktaladı:"Halihazırda çok sayıda ülkeye ihracat yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda ürettiğimiz makarnaları dünyadaki her ülkeye ihraç etmeyi; özellikle de Avrupa pazarında söz sahibi olmayı hedefliyoruz. Burada yine 220 ülkede faaliyet gösteren ve güçlü bir küresel ağı olan DHL Express gibi iş ortaklarımızın işimizi çok kolaylaştıracağına inanıyoruz."

DÖVİZ SIKINTISI

Sektörün sıkıntılarına değinen Ertan Göymen, "Geçmiş yıllarda bizi en zorlayan konular hammadde temini, kalifiye eleman ve usta bulma zorluğu, elektrik-montaj ve düzenli elektrik temininde yaşanan sıkıntılardı. Bugün en öne çıkan zorluklar ise yüksek rekabet ve ihracat yaptığımız ülkelerde karşı karşıya kaldığımız döviz sıkıntısı diyebiliriz" diye konuştu