Şahinbey Belediyesi, Şehreküstü Mahallesi’ne yaptırdığı Türk Kızılay’ı Şahinbey Şubesi açılışını yoğun bir katılımcı kitlesiyle gerçekleşti. Düzenlenen törene AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Siirt Milletvekili Osman Ören, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türk Kızılay’ı Şahinbey Şube Başkanı Sait Şahin, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.

BAKBAK'TAN MESAJ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, pek çok ülkenin ölümlere göz yumduğu dönemde Türkiye’nin bu insanların yanında odluğunu belirterek, “ Millet olarakta her zaman ihtiyaç sahibi kişilerin yardımına koşmaya ve merhamet duygularıyla yaklaşmayı seven bir milletiz. Sadece açlık ve susuzlukla değil doğal afetlerde de ilk yardımı götüren Türk Kızılay’ı olmuştur” dedi.

KINIK'TAN ÖVGÜ

Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Şahinbey Belediyesi’nin Kızılay’ın yaptığı işleri başardığına dikkati çekerek, “Kızılay şubelerimizin arasında tatlı bir yarış vardır. Her şubemizin de bir karnesi vardır. O karnelerdeki notlar çerçevesinde bir sıralama yaparız. O tatlı yarışta da hayrı arttırmaya gayret ederiz. Şahinbey Şube Başkanımızın işi çok zor. Şubeler arası yarışmak kolay ama burada Şahinbey Belediyesi ile yarışmak zorunda” dedi.

TOPLUMLARA KUCAK AÇTIK

Türk Kızılay’ı Şahinbey Şube Başkanı Sait Şahin, yardımlaşmanın önemine dikkat çekerek, “Sayın Kızılay Genel Başkanım Gaziantep bir Ensar şehridir. Bu hizmette emeği geçenlerinde Ensar vazifesini yerine getirdiğini düşünüyorum.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Türk Kızılay’ı Şahinbey Şubesi’nin açılışı gerçekleştirildi. HABER MERKEZİ

FOTO:

*****