Gaziantep’te 77 görme engelliye gitmek istedikleri yere GPS sistemiyle ulaşmalarını sağlamaya yarayan gören göz cihazı törenle dağıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde gayretleriyle hayata geçirilen “Gören Göz Proje” kapsamında görme engellilerin sosyal hayata ve topluma daha aktif katılmaları hedefleniyor.

Görme engellilerin gitmek istedikleri yere ulaşmalarını sağlayan göz cihazı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliğiyle üretildi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ndeki törende, bugünün “Beyaz Baston” günü olduğunu söyledi.

Belediye olarak engellilere çok önem verdiklerini vurgulayan Yetkinşekerci, Türkiye’de ilk defa bir belediye bünyesinde Engelliler Daire Başkanlığı kurulduğunu belirtti.

Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi de günün anlam ve önemine değinerek, Başkan Fatma Şahin’e engellilere verdiği önemden dolayı teşekkür etti.

Cihaz sayesinde engellilerin hayatının kolaylaşacağını belirten Çelebi, cihazın kullanımı hakkında bilgi verdi.

Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu da kentin engellilere yönelik yeniden düzenlendiğini söyledi.

Her ilde engellilere yönelik komisyon kurulduğunu, Gaziantep’teki komisyonun başında kendisinin bulunduğunu aktaran Çakıroğlu, “Bu cihaz sayesinde göremeyen insanlarımız şehirde görünür olacak, evde saklanmaktan kurtulacak, şehre katılacak, topluma katılacak, medeniyetle hem hal olacak” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İsmet Zor ise “Gören Göz Projesi” nin Fatma Şahin’in bakanlığı döneminde başlatıldığını ve bu kapsamda Gaziantep’teki 392 engelliye gören göz cihazı dağıttıklarını belirtti.

Bugün ise 77 kişiye cihaz verdiklerini kaydeden Zor, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol, engellilere gören göz cihazını dağıttı.