Görme engelliler için ‘gören göz cihazı’ dağıtımı yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Kemal Önalan, ‘gören göz cihazı’nı cebinden çıkartarak tanıtımını yaptı.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Gaziantep Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kemal Önalan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve görme engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı. Tören saygı duruşundan bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

ENGELSİZ İNSAN

Törende bir konuşma yapan Gaziantep Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, “Çok önemli bir sosyal sorumluluk projesinin hayata geçen son aşamasındayız. İki bakanlık arasında geçen bu proje, engelli vatandaşlarımızın hayattaki uygulamalarına yönelik dünyaya örnek olmuştur. Dilerizki tüm engelli vatandaşlarımıza bu uygulama ulaşılır” ifadelerinde bulundu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Sizlerin önünüzdeki engelleri kaldırmak için, sizlerin hayırlı duasını almak için gece gündüz çalışıyoruz. Biz başbakanımızın liderliğinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak şeklinde çalıştık. Önce insan dedik. Engelli, engelsiz her ne olursa olsun önce insan dedik. İnsanların en iyi şekilde yaşaması için çalıştık” diye konuştu.

440 BİN EVDE BAKIM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Kemal Önalan da, “Ben Türkiye’nin ilk görme engelli bürokratıyım. Engelli hizmetine hat safhada çalışmalar yapmaya başladık. 2002 yılından itibaren bu devlet politikası haline gelmiştir. 440 bin kişiye evde bakım yapıyoruz. Gören göz cihazı cep telefonu hizmeti vermektedir. Navigasyon hizmeti ile görmeyen bir kişi gideceği yere rahat gidebilmektedir” açıklamasında bulundu. Önalan konuşmasının ardından ‘gören göz cihazı’nı cebinden çıkartarak tanıtımını yaptı.

TÜRKİYE'YE YAYILMALI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor da konuşmasında, “Burada bizim burada olma sebebimiz görme engelli arkadaşlarımıza gören göz cihazı dağıtımını yapmaktır. Bu proje 19 ile yaygınlaştırılmaya başlandı. Türkiye’ye yayılacağı konusunda katkıların olacağına inanıyorum. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından 390 görme engelliye protokol tarafından ‘gören göz cihazı’ dağıtımı yapıldı. İHA