Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Kemal Güneş, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine esnafın sesine kulak verip köyü kaldırdığı ve burayı sanayiye ayırdığı için teşekkür etti. Güneş, "Köyün kalkması bizi GATEM'le, kunduracılarla, borsayla galericilerle, nakliyatçılarla entegre etti. En önemlisi de sanayinin değeri arttı, vizyonu değişti" dedi.

3. SANAYİ SİTESİ

Gaziantep KÜSGET 1 ve 2'den sonra Göllüce'de 3. sanayi sitesine başlanacağını söyleyen Mustafa Kemal Güneş, "Köy tamamen kalktı. Yollar açılmaya başlandı. Projesini çıkardık, örnek dükkan yapacağız. İhalesi bitti. Önümüzdeki günlerde inşaata başlanacak.Küsget 1'de 1100, Küsget 2'de 1280 dükkan yer alırken, yeni yapılacak Küsget 3. sanayi bölgesinde ise 300 dükkan yapılacak" dedi.

DENİZ KÖKEN GEZDİ

Büyükşehir Belediyesi Genel sekteri Deniz Köken'in, daire başknalarıyla birlikte Küsget 3.Sanayi sitesi alanında incelemelerde bulunduğunu belirten Güneş, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkür etti. Şu anda üyelerden talep aldıklarını anlatan Güneş, "Herkes peşinatlarını yatırıyor. Burada 4 tip dükkan olacak. 160 m2, 200 m2, 300 m2 ve 600 m2 şeklinde dükkanlar yapılacak. Dörtte birini peşin, geri kalanını 10 taksitte verecek" diye konuştu.

İKİ SEÇENEK VAR

Arsa parasını ödeyip bittikten sonra bakanlığa müracaat edilip bakanlıktan yüzde 60 devlet destekli yüzde 2 faizle 13 yıl ödemeli teşviğe başvuracaklarını dile getiren Güneş şunları söyledi:"Ama bazıları özellikle kredide yararlanmak istemeyenlerede ben kredi kullanmak istemiyorum ben parasını taksitle peşin ödeyeyim diyenlerede 6 ay, 1 sene 1.5 senede teslim edeceğimiz işyerleri de olacak. Yani ikiye ayıracağız. Bakanlıktan kredi kullanmak isteyenler 2019'u bekleyecek, 2019'dan sonra iki veya 3 yıl içerisinde bitirecek. Diğerlerine zaten arsa parasını ödedim, geri kalanını 6 ayda, 1 yılda öderim diyenede 1 yılda inşaat bedelini ödemek kaydıyla vereceğiz."

ENTEGRE OLDUK

Köyün kalkması, 3. Küsget Sanayi Sitesi'nin sanayinin de vizyonunu değiştirdiğini, değerini artırdığını belirten Güneş, "Bir sürü insan kirada oturuyor, sanayi de daralmıştı. Asıl önemlisi bu projeyle iki şeyi başaracağız. Köy, GATEM'le bizim ortamızda bir çıban gibiydi. Onun kalkması bizi GATEM'le, kunduracılarla, borsayla, galericilerle, nakliyatçılarla entegre etti. İkincisi sanayinin vizyonu değişti. Hem sanayinin değeri arttı hem de yeni iş kolu açtı, yaklaşık 300 tane insan burada işyeri sahibi olacak. 1500-2000 bin kişiye istihdam yaratılacak, ekonomiye katkı olacak. Çok şeyi başardık burada biz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR