Yeni sezon öncesi transferde bomba üstüne bombalar patlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, golcünün kralına imzayı attırmak üzere.

Uzun süredir peşinde olduğu ve ikna etmek için uğraş verdiği Kayseri Erciyespor’un forveti Björn Vleminckx’i kadrosuna katmaya hazırlanan mavi – beyazlılar golcünün kralını kampa getirmek üzere.

İki sezon önce Antalyaspor deplasmanında Gençlerbirliği formasıyla attığı 4 golle bütün dikkatleri üzerine çeken Belçikalı 28 yaşında ki forvetin ikna edildiği, bugün veya birkaç gün içerisinde kampa getirerek imza attırılacağı öğrenildi.

Daha önce gazetemizin ismini vermeden yazdığı ve ‘süper ligden süper golcü geliyor’ diye duyurduğu Vleminckyx’i kesinlik kazanmasının ardından bu oyuncu Düzce Topuk Yaylasında ki ikinci etap kampına dahil olacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Nurullah Sağlam’ın da daha önce yaptığı açıklamada futbolcunun ismini vermezken, süper ligin en iyi golcülerinden biri olması nedeniyle ikna etmekte zorlandıklarını ancak bunu gerçekleştirmek üzere oldukları9nı belirtmişti.

BELÇİKA VE HOLLANDA KARİYERİ

KSK Beveren'de futbola başlayan Vleminckx, 2005-2006 sezonunda KV Oostende'de kiralık olarak forma giydikten sonra 2006-2007 sezonunda KV Mechelen'e transfer oldu. Burada 37 gol atınca 2009'da NEC Nijmegen'e giden Vleminckx, NEC takımında forma giydiği 2010-2011 sezonunda Hollanda Ligi'nde attığı 23 golle, gol kralı oldu. 2011'de Club Brugge'e transfer olan oyuncu, ligde 10 maçta 3 gol kaydederken Avrupa Ligi'nde 3 maçta 1 gol attı. 2012-2013 sezon arasında, Gençlerbirliği'ne satın alma opsiyonu ile birlikte kiralık olarak verildi.

Bu liglerde toplam 289 resmi karşılaşmada forma giyip rakip filelere 105 gol bırakan Vleminckx, Avrupa kupalarında da sahada yer aldığı toplam 15 karşılaşmada 4 gol kaydetti.

GENÇLERBİRLİĞİ

Satış opsiyonu alınarak kiralanan Vleminckx, Gençlerbirliği'ndeki ve Süper Lig'deki ilk maçında Antalyaspor ağlarına, üçü maçın ilk 29 dakikasında olmak üzere dört gol bıraktı ve maç da 5-3'lük deplasman galibiyetiyle sonuçlandı. Böylece Süper Lig'in 2012-13 sezonunda bir maçta dört gol birden atan ilk futbolcu olurken lige de sansasyonel bir başlangıç yaptı. Vleminckx, Spor Toto Süper Lig'de attığı 9 golün 6'sını kafayla kaydetti. 4 Mayıs 2013'te bonservisi Gençlerbirliği tarafından alındı. KV Mechelen'deki günlerinin anısına Gençlerbirliği'nde 18 numaralı formayı giydi.

KAYSERİ ERCİYESSPOR

Haziran 2013'te Fuat Çapa'nın Kayseri Erciyesspor'la anlaşmasından sonra Gençlerbirliği ile Club Brugge arasında ortaya çıkan bazı anlaşmazlıklar nedeniyle transferi çıkmaza girdi ve bunun üzerine Çapa tarafından Kayseri Erciyesspor'a transfer edildi. Erciyesspor'da zaman zaman kadroya giremeyen Vleminckx, oynadığı 21 maçta sadece 4 gol kaydederken 5 sarı ve 3 de kırmızı kart gördü.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Belçika 19 Yaş Altı takımında 8, 21 Yaş Altı takımında ise 1 karşılaşmada forma giyen Vleminckx'in Belçika 19 Yaş Altı formasıyla bir de golü bulunmaktadır.

11 Ağustos 2010'da Finlandiya ile oynanan özel maçta Belçika Milli Futbol Takımı formasını ilk kez giymiştir.

MUHARREM TÜRKOĞLU