PTT 1. Lig’inde sezonun tamamlanmasına 2 hafta kalırken, 38 puanla 14.sırada kendisine yer bulan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, ligin en az gol atan takımı oldu. Son 6 lig maçında rakip fileleri 4 golle havalandıran mavi - beyazlılar, şimdiye kadar sadece 28 gol kaydedebildi ve hücumda beklenenin çok uzağında kaldı. Temsilcimiz, bu karşılaşmalarda 9 galibiyet, 11 beraberlik, 14 de yenilgi aldı. Kaydettiği 28 golün yanı sıra 44 golü kalesinde gördü.

YABANCILAR VASATIN ALTINDA

Gol umudu olarak sezon başında transfer edilen Fildişi Sahilinden Konan Oussuo, sezonun ilk yarısında sadece 1 kez gol sevinci yaşarken, beklenilen performansı sergilemeyince sözleşmesi karşılıklı olarak fes edildi. Sezonun ikinci yarısında transfer edilen bir diğer yabancı forvet Izu Azuka ise şu ana kadar biri penaltıdan olmak üzere sadece 3 gol kaydedebildi.

GOLCÜLER SUSKUN

Aldığı kötü sonuçlarla 14. sırada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ’un Serdar Deliktaş dışında ki golcü isimleri, beklenilen performansı gösteremiyor. Geride kalan 36 maçta beklenilen performansı gösteremeyen forvet hattı, takımı korku tünelinin içinden bir türlü çıkartamadı. Bu zaman kadar atılan 28 golün 10’nda Serdar Deliktaş’ın imzası yer alıyor. Sinan Özkan 4 golle Serdar’ı takip ediyor. Izu Azuka ve Abdullah Halman 3’er gol kaydederken, bir diğer forvet Erhan Şentürk ise sadece 2 gol atabildi. Sezonun ilk yarısında forma giyen Konan Oussou 1 gol kaydedebildi. Forvet oyuncularının dışında orta sahada görev alan Ramazan Altıntepe ve Vedat Budak 1’er gol kaydederken, Adana Demirspor ile deplasmanda oynanan ve 4 – 1 kaybedilen maçta ise rakip takım forveti Dorge Rostand kendi kalesine 1 gol attı.

DEFANSTA İSTİKRAR YOK

Bu sezon istediği sonuçları alamayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ’da önemli sorunların başında defansta ki istikrarsızlık geliyor. Sezon başından bu yana kalede ve defansta 11 farklı futbolcuya görev veren mavi – beyazlı ekip, kalesinde 44 gol görerek kötü gidişe neden olan sebeplerin başında yer aldı.Temsilcimiz sezon başından bu yana kalede Tolga Özgen’e 20 ve Onur Bulut’a 16 maçta görev verdi. Defansta ise Cihan Can 28, Ercan Çapar 18, Armand Deumi 17, Onur Kalafat 17, Ferit Cömert 16, Mahmut Boz 14, Erkam Reşmen 12, Ufuk Budak 6 ve Ahmet Devret 5 maçta görev yaptılar.