Gaziantepspor’da sakatlığı süren Gökhan Süzen’in tedavi için sürekli olarak İstanbul'a gitmesi, tartışmaları da beraberinde getirdi.

Uzun süredir sakatlığı devam eden ve forma giyemeyen Gökhan’ın kulüp doktoru dururken İstanbul’a gitmesi kafaları karıştırdı. Bu konuda teknik adamların seyirci kalması de eleştiri konusu oldu.

SAKATLIĞI ÇOK MU CİDDİ ?

Başakşehir maçından sonra sakatlanan ve forma giyemeyen tecrübeli futbolcunun kulüp doktoru yerine sürekli olarak İstanbul’a giderek iğne vurulması çeşitli yorumlara neden oluyor. Bu yorumlardan birisi ise, Gaziantepspor Kulüp doktorunun bu konuda yeterince çözüm bulamayışından mı kaynaklandığı için Gökhan'ın tedavisini İstanbul'da yaptırmak zorunda kalışı söylentilerine yol açıyor.

PUBİS TEŞHİSİ KONULMUŞ?

Öte yandan alınan bilgiye göre, Gaziantep'te kulüp doktoruna değil de İstanbul’da ki doktora giden Gökhan’a Pubis teşhisi konulduğu iddia edildi.

PUBİS NEDİR

Pubis rahatsızlıklarında, özellikle futbolcular olmak üzere sporcularda kasık bölgesinde görülen aşırı kullanım sakatlıklarından biridir. uyluk iç yan kaslarının kasığa yapıştığı bölgede ağrı ile karakterizedir. bu bölgede hem karın kasları hemde uyluk iç yan kasları kasık ta pubis isimli kemiğe yapışırlar. tendon hasarı yanında asıl olarak pubis kemiği içinde ödem gözlenir. tanı için mr oldukça yararlıdır. bölgedeki diğer olası hastalıkları ekarte etmek oldukça önem taşır. osteitis pubis başlangıç döneminde ağrı özellikle antrenman sonrası ağrılar ile seyreden osteitis pubis zamanla antrenman sırasında da ağrı oluşturur.ilerlemiş durumlarda karın kası zorlamalarında da (mekik çalışması, hapşırma vs.) ağrı oluşur. Tedavisinde öncelikle fizik tedavi ve rehabilitasyon önerilir. germe ve bölgesel tedavi içeren bu süreç uzun ve sabır gerektiren bir süreçtir. inatçı ve kronikleşmiş durumlarda bölgeye enjeksiyon uygulanarak tedavi yoluna gidilir. kimi zaman da çok çok ilerlemiş vakalarda cerrahi yolla tedavi de yapılmaktadır.