Oğuzeli ve Yavuzeli Adliyelerinin yeniden açılması gerektiğini belirten Gökdağ, "“Adalet herkese gerek ama en çok da yoksullara gerek, güçsüzlere gerek. Bu nedenle yargının hızlanması için hak arama hürriyetinin önüne geçecek düzenlemeler yapmak yerine, hakim ve savcı sayısı arttırılmalı” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Adalet Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerine katıldı.

ADALET HERKESE LAZIM

"Adalet herkese gerek ama en çok da yoksullara gerek, güçsüzlere gerek" diyen Gökdağ, " Bu nedenle yargının hızlanması için hak arama hürriyetinin önüne geçecek düzenlemeler yerine, hâkim savcı kadrosunun artırılmasından başlayarak önlemlerin alınmasının daha doğru olduğunu, adaletin gerçekleşmesinde daha önemli olduğunu düşünüyorum. Öte yandan Oğuzeli ve Yavuzeli ilçelerimizin adliyesi kapandı. Oğuzeli ve Yavuzeli ilçelerimizin adliyelerinin kapanması Gaziantep adliyelerinin yükünü artırarak hızlı bir yargının gerçekleşmesini önlediği gibi o yöre yurttaşlarımızın da mağduriyetine yol açmaktadır. Bu nedenle, kapanan Oğuzeli ve Yavuzeli adliyelerinin yeniden açılmasını da o yöre halkı, o yurttaşlarımız adına talep ediyorum. Bütçemizin hayırlı olmasını diliyorum.”

BÜLTEN

FOTO:

****