Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde HDP Grubunun Gaziantep'te IŞİD yapılanmasıyla ilgili ilgili verdiği önergesi tartışıldı. Önergeyle ilgili CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan söz aldı. Gökdağ, "Gaziantep'in, memleketimin araştırma önergesine hususla anılmasından büyük rahatsızlık duyuyorum kabullenemiyorum" derken, Mehmet Erdoğan,"6-7 Ekim olaylarını hatırlatırım Gaziantepliler Barak mahallesine topyekün indi dersini verdi. Gaziantep sahipsiz değil tek vücuttur. Olumsuzluklar şehri değildir. Bu şehrin adını burada kirletmeyelim" dedi. Erdoğan'ın konuşmasına HDP sıralarından tepki geldi.

GÖKDAĞ:GAZİANTEP BUNU HAKETMİYOR

Mehmet Gökdağ, "Öncelikle vekilliğini yaptığım Gaziantep'in, memleketimin araştırma önergesine hususla anılmasından büyük rahatsızlık duyuyorum kabullenemiyorum. Tıpkı Gaziantep yaşanabilir şehirler arasında 60. sırada olmasını kabullenmediğim gibi. Gaziantep bunu haketmiyor. Ancak sorunları halı altına süpürmek çözüm değil. Hele terör söz konusu olursa hiç ihmale gelmediğini hep birlikte görüyor, ağır sonuçlarını yaşıyoruz. Hep birlikte oturup araştırmalıyız ve çözmeliyiz. Türkiye bizden bunu bekliyor, Gaziantep bizden bunu bekliyor" dedi.

GAZİLER CADDESİ'NDE KİRALAR 4'E KATLADI

Ak Parti'nin dış politikasını eleştiren Gökdağ, "Suriye yanlış politikasının acısını bütün ülke olarak çekiyoruz ama Gaziantep bu acıyı sıkıntıyı çok daha derinden çekiyor. Ekonomik, sosyal, siyasal sonuçları derinden hisseden bir şehiriz. Hem güvenlik hem ekonomik alamda yaşıyoruz. Gaziler caddesini bilirsiniz. Orada bin lira olan işyeri kiraları 4 -5 katına çıkmış. Ev kiraları gerçekten karşılanması mümkün olmayan miktara yükselmiş. Bunları görmezden gelmek mümkün mü? Ben bilirim, ben çözerim, kimseyi dinlemem tek adam anlayışı ile nereye varacaksınız? 14 yıldır bu anlayışla içine düştüğümüz durum ortada. Ülke kan gölüne dönmüş, esnaf, emekli sıkıntıda. Herkes huzursuz herkes rahatsız. Bir gerçek yaşanıyor bu ülkede bombalar patlıyor, insalar, asker, polisimiz şehit oluyor, göçler yaşanıyor. Halk bu gerçekliği yaşıyor. Elinizi vicdanınıza koyun siz bu gelinen roktadan memnun musunuz? Gelin bu anlayıştan vazgeçin. Gelin CHP'nin sorumlu ve yapıcı siyaset anlayışından yararlanın, ortak akılla çözelim" diye konuştu.

ERDOĞAN:ŞAKŞAKÇILAR NEREDE?

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, Türkiye'nin 35 yıldır terör örgütlerinin baskıları altında olduğunu belirterek, bu örgütlerin hiçbirinin lokal olmadığını söyledi. Erdoğan, "Bunu bilmeyen bir Allah'ın kulu yok. bilmeyen, istemeyen terör örgütünün mensubudur. 60'lı yılları gördük, terör örgütleri adına çıktıkları kesimlere hep zarar vermiştir. Bugün IŞİD en büyük zararı müslümanlara veriyor. Bugün Türkiye Suriye sınırı 960 km, sızmalar var. Milyonlarca insan öldürülüyor, insanlık öldürülüyor, hür dünyanın şakşakçıları nerede? Bir kediye bile acıyanlar milyonların öldürülmesine niye sessiz?" dedi.

EN BÜYÜK ZARARI KÜRTLERE VERİYOR

'Bu kürsü katillerin savunuculuğunu yapanların kürsüsü olamaz, bunun partisi de olamaz' diyen Erdoğan, "Şov yapmayacaksınız. Her seferinde burada şov yapıyorsunuz niye alınıyorsunuz, terör örgütlerinin sözcüsü müsünüz? Aldırmayın onlara. Kürtler adına çıkan örgüte bakın en büyük zararı Kürtlere veriyor. 650 terör örgütü mensu öldürülmüş bölge halkından kaç kişi var?Dokunuyor değil mi? PYD, PKK aleyhinde konuşuyorum o mu dokunuyor size. Kimse burada terör örğütünün savunulucuğunu yapmasın. Sayın Ekin, PYD'nin savunuculuğunu yaptın. Bu kokty terör örgütü her kesim adına ortaya çıkıyor. İpini çekenler aynı. Olan kime olacak, Suriye'yi parçalayacaklar" dedi.

GAZİANTEPLİLER BARAK MAHALLESİNE İNDİ, DERSLERİNİ VERDİ

'Türkiye'yi size böldürmeyiz' diyen Erdoğan,"Kimse Türkiye'yi bölemeyecek. 79 milyon bedeli ne olursa olsun bu ülkeyi parçalatmayacak. 100 sene önce böldünüz. Bu ülkeyi bölmek o kadar kolay olmayacak. Her m2 şehitler kanı var. Gaziantep bugün Unesco tarafından yaratıcı şehirler ağına alındı. dünyanın bölgenin lideri durumunda. Bu şehre de yazık etmeyin, gözünüzü seveyim. 6-7 Ekim olaylarını hatırlatırım Gaziantepliler Barak mahallesine topyekün indi dersini verdi. Gaziantep sahipsiz değil tek vücuttur. Olumsuzluklar şehri değildir. Bu şehrin adını burada kirletmeyelim. Her gün 5 asker polisi şehit verirken birileri örgütlerin savunuculuğu yapmamalı. Bu meydanlar bu kadar boş bu ülkede bu kadar sahipsiz değil. IŞİD ile ilgili birşey yapılmamış diyorlar. Gaziantep'te operasyonlar var. Türkiye IŞİD'i ilk terör örgütü ilan eden ülke. Herkes burada temsil ettiği kitlelerin savunuculuğunu yapsın. Gaziantep'te IŞİD'la ilgili bildiğiniz yerler varsa buyurun beraber üzerine gidelim. Niye PKK'ya dil uzatmıyorsunuz. IŞİD'ı da, PKK'yı da lanetliyorum. Sizde lanetleyin" diye konuştu.

YILDIRIM:BİZ Mİ YÖNETTİK?

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, Erdoğan'a yüklendi. Yıldırım, "Antep'i, Adana'yı siz yaptınız. Komutanını, Valisini kim atadı. Bu ülkeyi biz mi yönettik. Tarih bilmezlik üzerinden konuşuyor. IŞİD ile ilgili söyleyeyim. Erdoğan, canlı bomba listesi var ama eylem yapmadan yakalayamayız dedi" diye konuştu. Meral KINACILAR