İstifaların nedeni ne ?

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı hastanelerde yaşanan istifaları TBMM gündemine taşıdı. Gökdağ, Sağlık Bakanı’na “Son iki yılda hastanelerde üst düzeyde yaşanan istifaların nedeni nedir? Bu istifalar nedenleriyle ilgili Bakanlığınız tarafından bir soruşturma yapılmış mıdır? Yapılmış ise sonuçları ne olmuştur?” diye sordu.

CHP’li Gökdağ, Sağlık Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede,” Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı hastanelerde son 2 yılda onlarca istifanın yaşandığı ve İstifa eden yöneticiler arasında Başhekim, Başhekim Yardımcıları ve Hastane yöneticilerinin de olduğu birçok hastane yöneticisi görevlerinden istifa ettiğini, bu istifaların da Gaziantep halkının büyük tepkisine neden olduğunu” dile getirdi.

İDDİALAR DOĞRU MU ?

Gökdağ,“Gaziantep gibi büyükşehir ölçeğindeki önemli bir kentte hastane yönetimlerinde ve sağlık sisteminde süreklilik sağlanmasına yönelik olarak Bakanlığınız tarafından başlatılan bir çalışma var mıdır? Böyle bir çalışma varsa içeriği nedir? Bu kadar sık yaşanan istifalar Gaziantep’teki sağlık hizmetlerini sekteye uğratmış mıdır? Bu konuda herhangi bir önlem alınacak mıdır? Bu istifalarda söz konusu kurumlarda yaşanan mobbing olaylarının etkili olduğu iddiaları doğru mudur? Yazılı basına başhekimlerin tepki nedeniyle istifa ettiği iddiaları da yer almıştır. Bu tepki neye ya da kime karşı yapılmıştır? Bu başhekimler istifa ederken gerekçe olarak neyi belirtmişlerdir? İlgili hastanelerde yapılacak başhekim atamalarıyla ilgili iktidar milletvekillerinin toplanıp, değerlendirme yapacağı iddiaları doğru mudur?” sorularını gündeme taşıdı. HABER MERKEZİ