CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Kamu yararına çalışan bazı vakıfların kamu yararından çok rant elde etme çabasını TBMM gündemine taşıyarak, Başbakan Binali Yıldırım’a “Herhangi bir sebeple son beş yılda hakkında soruşturma açılan vakıf veya dernek var mıdır? Var ise bu vakıf ve dernekler hangileridir? Ve hangi sebeplerden dolayı haklarında soruşturma açılmıştır?” diye sordu.

CHP’li Gökdağ, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Vakıfların, toplumsal yardımlaşmayı sürekli hâle getirmeyi de hedefleyen, kamu yararı gözeten, hukuki statüsü olan tüzel kişilikler olduğunu belirten Gökdağ, “Tarihimiz sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örnekleri ile doludur. Oysaki bugün "vakıflar" denildiğinde rant ve yolsuzluklar akla gelmekte “dedi.

İSİMLERİ NEDİR ?

Gökdağ, “Başbakanlık Bütçesinden son beş yılda hangi vâkıfa ne kadar yardım yapılmıştır? Bakanlar Kurulu kararıyla son beş yılda kamu yararı hakkı kaldırılan vakıf var mıdır? Var ise isimleri nedir? Hangi nedenlerden dolayı kamu yararı hakları kaldırılmıştır? Kamu yararına çalışan vakıf ve derneklere son on yılda tahsis edilen taşınmazlar hangileridir? Bu tahsis edilen taşınmazların verildiği vakıf ve derneklerin isimleri nedir? ” sorularını gündeme taşıdı. HABER MERKEZİ