"15 ocak'tan itibaren 40 civarında memur servis bile verilmeden 110 km ile 30 km arasında değişen ilçelere gönderiliyor. 7 bayan personel Oğuzeli ilçesi mezarlığından görevlendiriliyor. Yine yetişmiş uzman 60 itfaiye memuru uzak yerlere gönderilmiş, yerlerine tecrübesiz şirket çalışanları görevlendirilmiş"

CHP Milletvekili Mehmet Gökdağ, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde memur kıyımı yaşandığına dikkat çekti. TBMM'de beraberinde TÜMBELSEN Genel Başkanı Ömer Salih Erol ve Gaziantep Şube Başkanı Bekir Hançerkıran ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan sürgünlerle ilgili toplantı yapan Gökdağ, " yetişmiş uzman 60 itfaiye memuru arkadaşlarımızı uzak yerlere gönderilmiş, yerlerine tecrübesiz şirket çalışanları görevlendirilmiştir. Bu Gaziantep için ağır bir risktir" dedi.

Gökdağ, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışan personel ile uğraştığını belirterek, "Personel azlığına rağmen belediye yönetimi belediyede görev memurları emekliye zorlama, çevre ilçelere sürgün etme ve görev alanı dışında işlerde çalışmaya zorlamaktadır. 15 ocak'tan itibaren 40 civarında memur servis bile verilmeden 110 km ile 30 km arasında değişen ilçelere gönderiliyor. 7 bayan personel ise Oğuzeli ilçesi mezarlığından görevlendiriliyor. 10 metrekarelik odada 8'den akşam 17'ye kadar atıl vaziyette bekletiliyor. Yine yetişmiş uzman 60 itfaiye memuru arkadaşlarımızı uzak yerlere gönderilmiş, yerlerine tecrübesiz şirket çalışanları görevlendirilmiştir. Bu Gaziantep için ağır bir risktir. İstenmeyen bir olayla karşılaşıldığında deneyimli itfaiye memurlarınınr merkezden uzaklaştırılmalarının sorumluğunu ağırdır" diye konuştu.

ŞAHİN'E ÇAĞRI

Gökdağ, Başkan Fatma Şahin'e de çağrıda bulunarak, "Bu uygulamalara biran önce son verilsin. İnsanları mağdur etmenin, aile düzenlerini bozmanın kimseye bir faydası yoktur. Bu arkadaşlarımıza yapılan baskıdır, tehdittir. Vazgeçin bundan" dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT