GAZİANTEP'e göçle gelen 75 kadına, kentsel yaşamın beraberinde getirdiği çeşitli zorluklara göğüs gerebilmeleri amacıyla hayata geçirilen ‘Kadınlar Gazikent’e hazırlanıyor’ projesiyle mesleki eğitim verildi.

Proje, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, Şahinbey Halk Eğitim Merkezi, Nakıp Ali Sinemaları, Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı, Gaziantep Barosu ve Şahinbey Kaymakamlığı ortaklığı ile hayata geçirildi.

SORUNLARIN FARKINDALAR

HKÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir, kadınların sorunlarının farkında olduklarını, eğitim, meslek ve beceri edindirerek istihdam oluşturma, demokratik katılım, eşitlik ve temel insan haklarının yaygınlaştırılması ve toplumda yerleşmesi bağlamında bu sorunları çözmede öncülük etmek istediklerini söyledi.

HKÜ’NÜN DESTEĞİ TAKDİRE ŞAYAN

Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ise konuşmasında, nüfus, ekonomik ve sosyal gelişmişlik açısından dünyanın 9’ncu yerleşim yerleri arasında olan Gaziantep’te yapılan bu projenin çok önemli olduğunu dile getirdi. Eğitimin odağına kadının konulmasının önemli bir nokta olduğuna değinen Çakıroğlu, “SODES olarak Gaziantep’te böyle bir hamlenin HKÜ tarafından yürütülmesi bizim açımızdan takdire şayandır. Kendilerini tebrik ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde benzeri projelerde de HKÜ’yü yanımızda görmeyi arzu ediyoruz. Kadınlarımızın da aldıkları eğitimleri özel hayatlarında da devam ettirmelerini diliyoruz” şeklinde konuştu.