Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği’nde bulunan mülteci sayısının 3 katından daha fazlasının Gaziantep’te bulunduğunu söyledi. Şahin, makamında ağırladığı Eric Adams’a Gaziantep’in yaşadığı göç dalgası ve sanayileşme ile ilgili bilgiler vererek, “Biz de iç göç yaşayan bir şehiriz" dedi.

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Amerika Birleşik Devletleri’nin New York Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams ve beraberindeki heyet Başkan Şahin’i makamında ziyaret etti.

GÖÇ DALGASI VAR

Şahin, makamında ağırladığı Eric Adams’a Gaziantep’in yaşadığı göç dalgası ve sanayileşme ile ilgili bilgiler vererek, “Biz de iç göç yaşayan bir şehiriz. Hem köyden kente gelen hem de Güneydoğu’dan gelen bir göç dalgası var. Sanayi ve ticaret kenti olmamız nedeniyle daha çok tercih edilen bir kentiz. 150 bin sanayi bölgesinde çalışanımız var. Yaklaşık 200 ülkeye ihracat yapan sanayi bölgesiyiz” dedi. Bununla birlikte 5 yıl önce Suriye’de başlayan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye ve dolaysıyla Gaziantep’e gelenlerin oluşturduğu bir göç dalgasının bulunduğunu hatırlatan Şahin, Türkiye’nin burada akrabalarının ve dostlarının yanında yer aldığını söyledi.

AB ÜLKELERİNDEKİ MÜLTECİ SAYISININ ÜÇ KATINI BU ŞEHİR AĞIRLIYOR

Hükümet olarak zor durumda olanlara kapı açtıklarını aktaran Şahin, Suriye halkına da kapılarını açtıklarını belirtti. Özellikle sınır bölgesi Kilis ve Gaziantep’te çok sayıda Suriyeli mültecinin bulunduğunu vurgulayan Başkan Fatma Şahin, “AB’denin aldığı mülteci sayasının 3 katından fazlasını bu şehir yönetiyor. Bizlerde yerel yönetimler olarak bu kişilerin şehir içinde yaşamlarını kolaylaştıracak bir takım çalışmalar yapıyoruz. Sağlık, barınma, eğitim, gıda ve güvenlik gibi bir takım alanlarda daha çok yatırımlar yapmak durumundayız” diye konuştu.

ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams ise, kendisinin de 2014 yılında belediye başkanı seçildiğini ifade ederek, “Sanırım siz de benim gibi 2014 yılında başkan oldunuz. Geçmişinise bakılırsa vizyon sahibi olduğunuz aşikar. Karşılaştığınız zorluklar ortada. Ancak gelecek nesillere daha iyi bir ortam bırakmak için çok çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

GÖÇMENLER CİDDİ SORUN

ABD’de göçmenlerin ciddi sorun olduğunu vurgulayan Adams, Brooklyn’ın dışında toplumun yüzde 47’sinin İngilizce’nin dışında farklı diller konuştuğunu belirtti.