GKV Özel Okulları İngilizce öğretmenleri; Öğretmen Eğitmeni ve Eğitim Danışmanı Ally Kensington tarafından verilen ‘Cambridge ESOL Sınavlarında Yenilikler ve Materyal Gelişimi’ konulu bir seminere katıldı.
Her yıl yüzlerce GKV’li öğrencinin başarıyla geçtiği sınava hangi metotlarla hazırlanmaları gerektiğinin anlatıldığı seminerde ilk bölümde tüm Cambridge sınavlarında (YLE, KET, PET & FCE) yapılan yenilikleri ifade eden Ally Kensington, ikinci bölümde öğrencileri Cambridge sınavlarına daha etkin hazırlama konusu üzerinde durdu ve bu konuda pratik örnekler verdi.
Sınavların en çok merak edilen konuşma bölümü ile ilgili videolar izleyen öğretmenler, öğrencileri sınavların konuşma bölümlerine hazırlarken özellikle dikkat etmeleri gereken noktaları inceleyip değerlendirdi. Hazır sınav materyallerinin yanı sıra öğretmenler tarafından da özgün materyaller hazırlanabileceğini ifade eden Ally Kensington, materyal hazırlama aşamasında öğrencileri de sürece katarak onlarla beraber çalışmanın sınavdaki soru tipleri için ciddi farkındalık kazandıracağını ve derse bir dinamizm getireceğini hatırlattı.