Ege üniversitesinde çıkan olaylarda öldürülen Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Gaziantep Ulu camiinde gıyabi cenaze namazı kılındı. Bu buluşmaya yürüyerek protesto tepkisinde bulunmak isteyenlere ise izin verilmedi.

Ülkücü İşciler Derneği Gaziantep İl Başkanlığı tarafından ikindi namazı sonrası kılınan giyabi cenaze namazına MHP Gaziantep İl Başkanı Ali Muhittin Taşdoğan,Türkiye Kamu-sen Gaziantep İl temsilcisi Başkanı Bekir Avan,Mhp Belediye Meclis üyeleri,parti üyeleri, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TAŞDOĞAN:AKP TARAFINDAN ŞIMARTILMIŞ PKK’NIN GELDİĞİ SON NOKTA

Ruhi Kılıçkırandan başlayan 50 yılllık şehadet serüvenimiz Fırat kardeşimizle devam ediyor diyen MHP Gaziantep İl Başkanı Ali Muhittin Taşdoğan’’Ülkenin bölünmez bütünlüğünün teminatı olan Türk milliyetçileri üzerlerine düşen görevi her zaman yapmıştır yapacaklardırda. Ancak devletimizin yetkilieri ile pkk nın bu iş birliğiin artık son bulması gerekiyor. AKP tarafından şımartılmış pkk’nın geldiği son nokta. Rahmetli Fırat kardeşimiz şehidimizdir. Ailesine de, camiamıza da baş sağlığı diliyorum.MHP,46 yıldan beridir aynı noktadadır. Kimliğini,gömleğini, çıkaranlar utansın.’’dedi

TEŞKİLAT İLE NAMAZA KATILAN VATANDAŞLAR ARASINDA YÜRÜME TARTIŞMASI ÇIKTI

Gıyabi cenaze namazının kılınmasının ardından yürüyüş yaparak, slogan atmak isteyen vatandaşlara, MHP teşkilatı izin vermedi.Buna rağmen grup, sloganlar atarak Kemal Köker caddesine doğru yürümeye başladı.

DEVREYE TAŞDOĞAN GİRDİ

‘’Buraya yürüyüş yapıp sesimizi çıkarmaya geldik,yürümek istiyoruz’’ diyen vatandaşları MHP Gaziantep İl Başkanı Ali Muhittin Taşdoğan sakinleştirdi. Taşdoğan’’Fırat kardeşimizin şu an duaya ihtiyacı var. Hepinizin içindeki milliyetçilik ruhunu anlıyorum. Aramızda provakatörler var. Gelin, gidelim. Fırat kardeşimiz için camimizde mevlüt okutulucak. Buyrun sizlerde katılın,katılmak istemeyen arkadaşlarımız da lütfen burayı terketsinler.’’ dedi. ruptan bazıları, camiye giderek mevlüde katılırken,diğer grup üyeleri de slogan atarak alandan ayrıldılar.Okan YILMAZ