Gaziantep Üniversitesi öğrencilerine KOSGEB kredisi imkânı sağlayacak girişimlerinin ilk şartı olan girişimci sertifikaları törenle verildi. Sertifika töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun öğrencilere, “Hayatta başarılı olabilmeniz için girişimci olmanız şart” dedi.

Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen girişimcilik sertifika törenini başarıyla tamamlayan 115 öğrenciye sertifikalarının verilmesi töreninde konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun, üniversite olarak ‘Eski köye yeni adet getiren’ bir üniversite olmayı hedef edindiklerini belirterek, “Gençlerimizin bir yüksek lise gibi kendi alanlarında eğitim almasıyla yetinmiyoruz. Bugün gelinen noktada ne kadar iyi eğitim alırsanız alın, kişisel beceriler, kişisel gelişim ögeleri iyi olmadığı sürece piyasada, hayatta, iş sahasında başarılı olamazsınız. Birçok alanda girişimciliğin ve buna benzer çabaların desteklendiğini görüyoruz. Hayatta başarılı olmak için biraz girişimci olmak lazım" dedi.

YENİLİK İÇİN BİLGİYE İHTİYAÇ VAR

Öğrencilerin yeniliği uygulamak için teknik bilgi ve krediye ihtiyaçları olduğunu belirten GAÜN Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım ise, bu amaçla KOSGEB ile ortaklaşa Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlendiğini ve öğrencilerin 56 saatlik bir ders eğitimden geçirildiğini belirterek, “Bu eğitimde girişimcilik özellikleri, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı, pazarlama-yönetim planı gibi konular anlatıldı. Öğrencilerimizin bu bilgilerle almaya hak kazandıkları sertifikalarının kendilerine yararlı olacağına inanıyorum” dedi.

DESTEK VERİYORUZ

KOSGEB olarak girişimcilere her türlü desteği verdiklerini belirten Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürü Gökhan Doğan ise, “Şu anda 100 bin TL desteği hak etmiş durumdasınız. 2013 yılında 165 KOBİ girişici bizden destek aldı. Bu yılki rakamlarımız 65 civarında. Toplam 2 milyon 500 bin TL girişimcilere destek verdik. Sizde işletmenizi kurabilirsiniz. İşletmenizi kurduktan sonra iş planınızı yapıp KOSGEB’e müracaat edip destek alabilirsiniz. İşletmenizi Türkiye’nin her yerinde açabilirsiniz. KOSGEB’ten üretime yönelik katma değeri yüksek bir iş planıyla bu desteği almaya hak kazanır bir girişimci, patron olur ülkenin istihdamına ve 2023 vizyonuna katkı sağlarsınız” dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT