Şahinbey Belediyesi’nin, İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte yürüttüğü girişimcilik eğitimine katılan 25 engelli vatandaş, hayallerini süsleyen işyerlerini açmak için gün sayıyor.

Şahinbey Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB ile ortaklaşa başlattığı uygulamalı girişimcilik eğitimine başvuran 400 kişiye yapılan mülakat sonrasında kendi işletmesini açmalarını sağlamak için eğtim verilmeye başlanmıştı. Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılarak başarılı olan 225 vatandaş sertifika almaya hak kazanmıştı. Girişimcilik Kursu’na katılmak isteyen engelli vatandaşlarda unutulmadı.

SERTİFİKA ALDILAR

Yapılan mülakatları geçen engelli vatandaşlar girişimcilik eğitimi almaya başladı. Şahinbey Belediyesi Kurban Baba Sosyal Tesisi’nde belediyede görevli eğitilmenler tarafından verilen eğitimlere katılan 25 engelliye 9 gün boyunca günde 8 saat toplamda 72 saat girişimcilik eğitimi verilecek. Günlük olarak da 20 lira da yol ve yemek parası verilen ve kursu başarıyla tamamlayarak sertifika alan engelli vatandaşlara KOSGEB tarafından 30 bin lirası hibe 70 bin lirası ise 2 yıl sonra faizsiz olarak ödemeli toplam 100 bin lira destek sağlanacak. BÜLTEN