TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu tarafından yeni iş fikirlerinin desteklenmesi amacıyla yürütülen “Girişimci Havuzu Projesi” kapsamında düzenlenen yarışmada, dereceye girenlere ödülleri törenle dağıtıldı. Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cengiz Konukoğlu, girişimcilik kültürünün gençler arasında gelişmesine öncülük ettiklerini belirterek, “Gaziantepli genç girişimcilerin ülke ekonomisinde rol oynamasına zemin hazırlayarak, ilimizde etkin ve dinamik bir genç girişimciler topluluğu oluşturmak istiyoruz” dedi.

64 KİŞİ BAŞVURDU

Konukoğlu, yaptığı konuşmada, bir ilk olan Girişimci Havuzu Projesi kapsamında düzenlenen yeni iş fikirleri yarışmasına 64 kişinin başvurduğunu, jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren girişimcileri ödüllendireceklerini belirtti.

YENİ İŞ FİKİRLERİ

Girişimi Havuzu’nun amacının yeni iş fikirlerini bir araya getirerek nitelikli olanları tarafların ortak kararı ile finanse etme, melek yatırımcı bulma ya da teknik danışmanlık sağlayarak hayata geçirmede yol göstermek olduğunu anlatan Konukoğlu, şunları söyledi: “Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu’nun vizyonu; nitelik ve nicelik olarak Gaziantep’i genç girişimcilikte Türkiye’nin lider illerinden biri yapmak, Gaziantepli genç girişimcilerin ülke ekonomisinde rol oynamasına zemin hazırlayarak ilimizde etkin ve dinamik bir genç girişimciler topluluğu oluşturmaktır. Girişimci Havuzu Projesi çalışmalarına bir yıl önce başladık, ilk çalışmamız meyvelerini verecek. Girişimci yönünden sıkıntısı olmayan Gazi şehrimize yeni girişimciler katma için yeni bir araç olacak. Diğer Genç Girişimciler Kurulu’na da örnek olacak. Projemize 64 başvuru yapıldı, birkaç tur elemeden sonra finale 5 projeye ulaşıldı. Emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ederim.”

İMKANLARDAN ÜCRETSİZ FAYDANACAKLAR

Cengiz Konukoğlu, dereceye giren projelerin ödüllendirilmesinin yanında Gaziantep Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında Teknopark’ta dört haftalık entegre başlangıç iş fikirleri hızlandırma programı, rehberlik, danışmanlık, mentörlük yanında 6 ay süreyle kuluçka merkezinde ortak telefon, faks, internet ve ortak toplantı salonları gibi imkanlardan ücretsiz yararlanacaklarını bildirdi.

“ŞİRKETİM CEBİMDE” PROJESİ

BİRİNCİLİĞE LAYIK GÖRÜLDÜ

Daha sonra, finale kalan 5 genç girişimci projeleri hakkında sunum yaptı. Genç girişimcileri kutlayan Vali Erdal Ata, böylesine önemli bir projeyi Gaziantep’te uygulayan Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu’nu kutlayarak, “Gaziantep’in aslında sanayisinin bu kadar gelişmesinin sebebinin girişimci sayısının çok olmasına bağlıyorum” diye konuştu. Vali Ata, finale kalan bütün genç girişimcilere hediye edilen dizüstü bilgisayarları dağıttı.

PROJELERİNİ ANLATTILAR

Yaklaşık 1 yıl önce 64 projenin katılımıyla başlanılan yarışmada birkaç aşama sonrası 5 proje sahibi seçildi. Çeliker Bahçeci, Ali Kılıç, Onur Akar, Mehmet Mete Altan ve Ömer Çevik finale kaldı 7 kişilik jürinin karşısında sunumlarını yapan yarışmacılar salonu dolduranlardan alkış aldı. Jürinin değerlendirmesi sonucunda birinci olan Ali Kılıç’ın projesine 20 bin lira ödül verildi. İlk 5’e kalan beş isme de laptop bilgisayar hediye edildi.

20 BİN TL'LİK ÇEK

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda, girişimci Ali Kılıç’ın akıllı şirketler için geliştirdiği “Şirketim Cebimde” adlı projesi birinciliğe layık görüldü. Birincilik ödülü olan 20 bin TL değerindeki temsili çek, Vali Erdal Ata, jüride bulunan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cengiz Konukoğlu tarafından takdim edildi.

KİMLER KATILDI

Törene, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, GTO Meclis Başkanı Ali Yener ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıpoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, işadamları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT