Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu, tarafından kadın girişimciliğin artırılmasına yönelik, "Kariyer Günleri" etkinliği başladı. Şehitkamil Kız Teknik Meslek Lisesi’nde gerçekleştiren etkinlikte, kendi alanlarında başarılı olan kadın girişimciler, tecrübelerini kız öğrencilere aktardı. Girişimci Serpil Karuserci Gaziantep'te dünyanın her yerine ihracat yapan gelinlik firmasi olma yolunda çalıştıklarını belirterek, “Bizim yaptıklarımızı sizlerde yapabilirsiniz” dedi.

İSTEDİK, ÇALIŞTIK, BAŞARDIK

Kız Meslek Lisesi’nde okurken hedefini belirleyerek çok çalıştığını ve Makina Mühendisligi Bölümü’nü kazandığını anlatan kadın girişimcilerden Dr. Fatma Uskaner ise, “Akademisyen olarak devam eden çalışma hayatıma makina sanayi üretimi yapan bir şirketin sahibi ve yöneticisi olarak devam ediyorum. Dün sizin gibiydik. İstedik, çalıştık ve başardık. Sıra sizde" diye konuştu.

ASLA VAZGEÇMEYİN

Güzellik merkezi sahibi olan Filiz Haksal da meslek lisesinin kendisine sağladığı katkıları anlatarak şöyle konuştu: “Girişimci için en önemli olgu inanmak ve asla vazgeçmemektir. Kendime hayat felsefesi olarak; ‘Hayat bir satranç oyunu gibidir hamleleri doğru yaparsan başarı kaçınılmazdır’ ifadesini seçtim.” şeklinde konuştu.

HERKESİN HİKAYESİ VARDIR

Otomotiv sektöründe faliyet gösteren aile sirketlerinde üst yöneticiliğinin yani sıra sigorta şirketi yöneticisi olduğunu anlatan Ayşe Teymur ise şunları söyledi: “2014 yerel seçimlerinde kadınların her alanda daha etkin ve söz sahibi olabilmeleri adına siyasete adım attım. Halen Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ve Şehitkamil Belesiyesi’nde meclis üyeliği yapıyorum. Eğitim hayatımda Kız Meslek Lisesi önemli rol oynadı. Herkesin bir başari hikayesi var. Sizler de kendi başari hikayenizi yazmalısınız.”

DOĞRU İŞLER YAPTIK

Okul yönetimi, öğretmenler ve öğrencilere verdikleri desteklerden dolayi tesekkür eden TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Baskan Yardımcısı Funda Suran da şunları kaydetti: "Kiz ögrencilerimizin gözlerinde gördüğümüz ışık ve heyecan doğru yerde, doğru bir etkinlik yaptiğımızı gösteriyor. Bu etkinlikle kızlarımzın hayatina dokunmayi hedefledik ve sanırım bunu başarabildik. Kurulumuzda çok değerli basarili kadinlarımız var. Kadin girisimciligin artırılması ve desteklenmesi adına bu faaliyetleri sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Bu şekildeki çalışmalarımız bundan sonraki süreçlerde de devam edecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT