Zirve Üniversitesi Kariyer Planlama Merkezi'nin düzenlediği Kariyer Zirvesi ve Sektör Fuarı, ‘İnovasyon ve Girişimcilik’ paneliyle ilk oturumunu gerçekleştirdi.

Öğrenmeyi öğrenen öğrenci olarak mezun olmanız lazım diyen Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Hınıslıoğlu, “Öğrenciler aktif öğrenci olduklarında diğer mezunlara üstün gelebilirler. Yurtdışına mutlaka çıkmalısınız, yurtdışına çıkmadan Türkiye’yi ve sektörü çok iyi tanıyamazsınız. 4 yıllık üniversite hayatınızda iş disiplini ve prensibini yolun başında edinin ki mezun olduğunuz da sektöre uyum sağlamakta zorluk çekmeyin. Girişimci olmak için risk alın.” şeklinde konuştu.

Halı desinatörlerine sektörün ihtiyacı olduğunu söyleyen Miraç Halı Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Mercan, “Desinatör açığımız çok fazla siz değerli öğrenciler gelin staj yapın öğretelim kendinize bu meslekte yer bulun. Yaptığınız her işte köprüleri yıkmayın işinize ve kendinize dürüst olun” dedi.

Elektirik Mühendisler Odası Gaziantep Şubesi Başkan Yardımcısı Murat İnan, “Firma büyüdükçe siz de büyürsünüz. Mezun büyüklerinizle özellikle sektörde aktif çalışan büyüklerinizle diyaloglar kurmaktan çekinmeyin. Zirve Üniversitesi bunu her yıl Kariyer Zirvesinin düzenleyerek sağlıyor. Burada sektörünüze ilişkin bilgileri ve tecrübeleri katılımcı firmalardan elde edin” dedi.

Her alanda uzmanlaşmak yerine tek alanda uzmanlaşın diye tavsiyelerde bulunan Hive Bilişim ve Yazılım A. Ş. Kurucu Ortak İsmet Özalp, “Bazı şeylerden biraz bilmek yerine bir şeyden her şeyi öğrenin. Kendi kütüphanenizde okul dışı kitabınız yoksa başarısızsınız demektir.” dedi.

PARA İÇİN ÇALIŞMAYIN

‘Medya Teknolojileri Uzmanı Deniz Ergürel, “Stres yapmayın, tutku duyduğunuz işi yapın. Hacklenmeyen bilgisayar dünyada üretilmedi. Bütün sosyal medya hesaplarınız da aynı şifreyi kullanmayın. Siber saldırılara karşı kendinizi koruyun.” diye konuştu.

Para için çalışmayın, öyle bir çalışın ki birileri size para vermek zorunda kalsın diye tavsiyelerde bulunan Sosyal Medya ve Dijital İletişim Danışmanı Ercüment Büyükşener, “Türkiye’deki en büyük problemin mutsuz insanlar ordusu olduğunu gördüm. Kariyerden önce insanda karakter gerekiyor. Sosyal medya sağlık problemlerini de beraberinde getirebilir o yüzden uzun süre dijital materyallerle çalışırken kendinizi dinlendirin. Kısa özgeçmişinizden önce sosyal özgeçmişiniz olmalıdır. Medyanın artık medya patronlarından , holding patronlarından oluşmadığını bilmelisiniz. Büyük düşünüp küçük adımlar atmanız gerekiyor. Sevdiğiniz şeyi meslek haline getirin.” diye konuştu. Bülten