Gaziantep Ticaret Odası (GTO) koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Gaziantep Genç Girişimciler Kurulunca düzenlenen “Girişimci Havuzu Proje Yarışması Final Programı 20 Nisan 2016 Çarşamba günü Gaziantep Ticaret Odasında yapılacak.

Farklı sektörlerden gelen 202 proje başvurusundan 6’sı yapılan titiz değerlendirmeler sonucu final programında yer almaya hak kazandı. Yarışmanın 20 Nisan günü yapılacak final programında, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Onursal Başkanı Cengiz Konukoğlu’nun katılımlarıyla oluşan jüri önünde sunumlarını yapacak finalistlerden birinci seçilecek. Yarışmada projesi birinci seçilecek kişiye 30 bin TL para ödülü verilecek. Bunun yanı sıra Girişimci Havuzu Projesi’ne başvuran 30 girişimciye de önümüzdeki dönemde KOSGEB tarafından sunulan Girişimcilik Destek Programı’na katılım imkanı sağlanacak. Gaziantep Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı İbrahim Yetkin Şekerci, yaptığı açıklamada, gençlerin “devrim” niteliğinde önemli projeler ortaya koyması gerektiğini belirtti. Yeni iş fikirlerini bir araya getirip en iyilerini öne çıkardıklarını ifade eden Yetkin Şekerci, “Ülkemizin katma değeri yüksek ürünlere ihtiyacı var. Yarışmayı düzenlememizdeki asıl amaç da bu ürünlerin ortaya çıkmasına yardımcı olmaktır” dedi. Farklı fikirlerin hayata geçirilmesine yardımcı olmak için çalıştıklarını ifade eden Yetkin Şekerci, girişimci gençlerin önünü açmak ve onları iş hayatına kazandırmak için başlattıkları projeye gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Yetkin Şekerci, “Girişimcilerin yoğun olduğu Gaziantep'te, farklı ve yeni fikirlerle karşılaşıyoruz. Bu fikirlerin desteklenmesi ve hayata geçirilmesi için başlattığımız çalışmaya beklediğimizin üzerinde ilgi gösterildi. Birbirinden kıymetli projeleri ince eleyip sık dokuyarak değerlendirdik. Şehrimizin ve ülkemizin çıkarına olacağına inandığımız projeleri finale taşıdık. Projenin birincisi de birbirinden değerli jüri üyelerimizin değerlendirmesinin ardından açıklanacak" diye konuştu.

Finalistin 20 Nisan Çarşamba günü 14.00’da Gaziantep Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek törende açıklanacağını söyleyen Yetkin Şekerci, aynı etkinlikte TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın da tecrübe paylaşımında bulunacağını kaydetti.