İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesi gıda denetimlerini arttırdı. Denetimlerde, iş yerinin alması gereken belgeler, hijyenik şartlar, üretim yerlerinin üretim özellikleri ve ürün saklama koşulları dikkate alındı.

KARAYILAN BİZZAT KATILDI

Ramazan ayında tüketimi artan ekmek, pide, et ve süt gibi temel gıda maddelerine ilişkin sağlıklı üretimin sağlanması, mevzuata uygun gıdanın satışa sunulması amacıyla denetimler yoğunlaştırıldı. Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan başkanlığındaki 70 denetim memuru, bu doğrultuda Emek Mahallesinde faaliyet gösteren işyerlerini denetledi. İl Müdürü Karayılan, bizzat denetimlere katıldı, gittiği işyerlerinde kriterlere uyan işyeri sahiplerine teşekkür etti, noksan gördüğü noktaları işyeri yetkililerine iletti, onları uyardı.

SAĞLIK ÇOK ÖNEMLİ

Özallikle restoranlarda hijyen durumunu yerinde gören Karayılan, insan sağlığına işaret ederek, “Denetimlerle, Gazianteplilerin daha güvenilir ve kaliteli ürünleri tüketmesini sağlayacağız. Gıda denetçilerimizin gıda işletmelerine yönelik denetimler sonucunda saklama koşulları, hijyen koşulları, etiketleme bilgilerinin eksikliği, ürünlerin son kullanma tarihi gibi kriterlerde uygunsuz durumları tespit ettiklerinde gerekli idari işlemleri yapmak üzere görevlendirildi” diye konuştu.

PERSONEL SAYISI ARTTIRILDI

Gıda denetimlerini önemsediklerini aktaran Karayılan,14 olan denetim memuru sayısını 70’e çıkarttıklarını bildirdi.

1500 İŞLETMEYE CEZA

Son bir ay içerisinde 1500’ün üzerinde işyerine ceza kestiklerini sözlerine ekleyen Karayılan, çeşitli nedenden ötürü işyerlerine müeyyide uygulamak zorunda kaldıklarını vuguladı. Ramazan ayında da denetimlerin sıkı tutulacağına işaret eden İl Müdürü Karayılan, lokantaların, pide ve somun fırınlarının gerek iftar öncesi gerekse de sahurda denetim ekiplerince denetleneceğini belirtti.

RUHSAT VERİLMESİN

Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, belediye başkanlarına gıda sektöründeki aktörlerin mavzuata uymaması halinde söz konusu işyerlerine işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verilmemesine yönelik bir teklifte bulunacağını bildirdi. HABER MERKEZİ