Gaziantep Valiliği toplantı salonunda bürokratlarla bir araya gelen Komisyon Başkanı Mihrimah Belma Satır, gıda bankacılığıyla işletmelerin hem kullanılmayacak, tüketilmeyecek duruma gelebilen mallarını değerlendirmiş olacağını, hem de devlet tarafından sağlanan vergi avantajlarından yararlanacağını söyledi.

İLK ZİYARET GAZİANTEP

Toplantının ardından açıklama yapan Mihrimah Belma Satır, İçişleri Bakanlığı ile yapılan çalışma üzerine belirlenen 10 ilde gıda bankacılığı konusunda inceleme yapacaklarını söyledi. Bu kapsamda kurulan gıda bankacılığı uygulamasına yönelik Türkiye'nin çeşitli yerlerine ziyaretler yapacaklarını aktaran Satır, ilk ziyareti Gaziantep'e gerçekleştirdiklerini belirtti.

ÖNEMLİ BİR KONU

Satır, gıda bankacılığının uluslararası düzeyde incelenmesi gereken bir konu olduğunu vurgulayarak, "Gıda bankacılığı, işletmelerin stoklarında bulunan gıda, yiyecek, yakacak ve temizlik maddelerinden son kullanma tarihi yaklaşmış, paketleme ve üretim hatası bulunan, ihracat veya ihtiyaç fazlası gibi sebeplerden dolayı değerini kaybeden, zayi olan maddelerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayan, işletmelerle dernekler ve vakıflar arasında köprü oluşturan bir organizasyondur." dedi.

GAZİANTEP ÖRNEK BİR İL

Satır, gıda bankacılığının Türkiye'de uygulanan önemli sistemlerden birisi olduğunu belirterek, "Bunu incelediğimizde 'daha farklı olarak neler yapılabilir?' onun çalışmalarını yapıyoruz. Hayırseverlerle ihtiyaç sahibi kimseler arasındaki ilişkiyi daha rasyonel hale getirmeye çalışıyoruz. Gaziantep, bu konuda örnek bir il. Bu konuda ilk ziyareti Gaziantep'e yaptık. Gıda bankacılığı yapan dernekleri davet ettik, onları dinledik." ifadesini kullandı. AA