Ercan, bu yıl da istihdam hedefli mesleki eğitim programlarına yöneldiklerini dile getirerek, Mesleki Eğitimden İstihdama Projesi'nin ortaklarının İl Milli Eğitim, Çalışma ve İş Kurumu, Gümrük ve Ticaret müdürlükleri ile Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası olduğunu aktardı. Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü uzmanlarının kursiyerlere ahilik bilinci semineri vereceğini kaydeden Ercan, 212 bin 780 lira bütçeli projenin hibe miktarının 180 bin 380 lira olduğunu ve 32 bin 400 liralık kısmının da GESOB'un eş finansmanıyla karşılandığını dile getirdi.

SEKTÖRLERE YÖNLENDİRİLECEK

Hedef kitlerinin İŞKUR'a kayıtlı, herhangi bir mesleği bulunmayan ve en az ilköğretim mezunu kişiler olduğunu belirten Ercan, "40 erkek ahşap zanaatlarında, 20 işsiz kadın da kuaförlükte nitelikli eleman olacak şekilde eğitim programlarımıza katılacak ve ilgili sektörlerde istihdama yönlendirilecek. Projemiz yüzde 60 istihdam garantili. GESOB'a bağlı odalarımızdan üyelerinden gelen talepler doğrultusunda nitelikli eleman ihtiyaçları bulunduğu yönünde talepler almıştık. İşsiz gençlerimiz meslek sahibi olurken, odaların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik de bir program olacak. Programı başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlar tarafından belgelendirilecek." diye konuştu.

EĞİTİM VERİLİYOR

İhsan Ercan, 20 kişilik erkek grubunun 4 ay sürecek 536 saatlik bir ahşap iskelet montaj elamanı eğitimi alacağını ve bu eğitimin şu anda başladığını belirterek, 20 kişilik bir diğer grubunsa 160 saat ve 1 ay süreyle ahşap sektörü için bilgisayar destekli proje çizimi eğitimi alacağını aktardı. Ercan, kadın kursiyerlereyse 184 saat ve 1,5 ay süreyle temel makyaj eğitimi verileceğini anlattı. Eğitim Merkezi Müdürü Ercan, kursiyerlere yol ve yemek ihtiyaçlarını karşılamak üzere günlük 25 lira verileceğini ve ferdi kaza sigortalarının da yapılacağını kaydetti. AA