Organize Sanayi Bölge Cahit Nakıboğlu, seçimlerin artından artan gerilimin artık bitmesi gerektiğini söyledi. MÜSİAD Başkanı Kurt Ali Kılçık ise "onuçlar ne olursa olsun, ortaya çıkan neticede, sağduyu ve aklıselim kazanmıştır" değerlendirmesini yaparken, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, halkın hür iradesinin sandığa yansıdığı 30 Mart yerel seçim sonuçlarının tüm Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

NAKIBOĞLU: HEDEFLERE ODAKLANMALIYIZ

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gaziantep’in ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Fatma Şahin’e yeni görevinde başarılar diledi. Yurt genelinde yüksek bir katılımla gerçekleştirilen yerel seçimin, ülkenin geleceğine yön vermesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Başkan Nakıboğlu, 30 Mart yerel seçimlerinin Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyerek, iş dünyası olarak seçim öncesi artan siyasi tansiyonun düşerek ağırlıklı gündem maddesinin ekonomi olmasını istediklerini söyledi.

DEMOKRATİK BİR SÜREÇ

Türkiye’nin demokratik bir seçim sürecini daha geride bıraktığını söyleyen Başkan Nakıboğlu, “Yerel seçimlerin tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum. Son üç aylık siyasi gelişmeler ve artan tansiyon ile yerel seçimleri son zamanların en önemli seçimi olarak görmekteydik. Halkımız istikrarın devamından yana oyunu kullandı” dedi. İş dünyası olarak, ekonomik ve siyasi istikrar ortamında geleceğe umutla bakabiliyoruz diyen Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, “Ülkemiz bugünden itibaren 2023 hedeflerine odaklanmalıdır. Seçimlerin ardından artan gerilimin bitmesini bekliyoruz. Türkiye’nin, kalkınma hedefine ulaşabilmesi için birinci gündem maddesinin ekonomi olması gerekir” diye konuştu. OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gaziantep’te seçimleri kazanan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere tüm ilçe belediye başkanlarını tebrik ederek yeni dönemde Gaziantep için hayırlı hizmetler beklediklerini ifade etti.

KILÇIK: MİLLET İRADESİ İSTİKRAR DEDİ

MÜSİAD Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Gaziantep başkanı Kurt Ali Kılçık ise, "Milletimiz tarihi bir dönemeci daha geride bırakmış ve 30 Mart Yerel Seçimleri'nde kendi geleceği için kararını vermiş, kararını da, hür iradesiyle sandığa yansıtmıştır. Sonuçlar ne olursa olsun, ortaya çıkan neticede, sağduyu ve aklıselim kazanmıştır. Milletimizin iradesine farklı yöntemlerle ipotek koymaya çalışanlar, siyasi bir yarışta siyaset dışı müdahalelerden medet umanlar, milletimizin ortaya koyduğu takdirinden gereken dersleri çıkarmalıdırlar. Diğer taraftan, bu sonuçlar, mevcut iktidara güçlü bir destek anlamı taşırken, aynı zamanda, daha fazla sorumluluk da yüklemiştir. MÜSİAD olarak, biz işadamları, her zaman, huzur, güven ve pozitif istikrardan yana olduğumuzu ifade ettik. Sonuçlar, milletimizin de tercihinin bu yönde olduğunu net bir şekilde ortaya koymuştur. MÜSİAD olarak, bir kez daha, bu zor süreçten alnının akıyla çıkan milletimize, demokrasinin temel unsuru olan seçme ve seçilme hakkının sağlıklı işlemesine vesile olan herkese, teşekkür ediyor, 30 Mart Yerel Seçimleri’nin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" değerlendirmesini yaptı

TİRYAKİOĞLU: ŞAHİN'İ TEBRİK EDİYORUZ

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, halkın hür iradesinin sandığa yansıdığı 30 Mart yerel seçim sonuçlarının tüm Türkiye için hayırlı olmasını diledi.Ülke genelinde yüksek bir katılımla ve demokratik bir ortamda gerçekleştirilen yerel seçimlerde halkın iradesini ortaya koyduğunu ifade eden GTB Başkan Tiryakioğlu, “Öncelikle sandıktan çıkan tüm sonuçların tüm ülkemiz adına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Halkımız siyasi ve ekonomik istikrardan yana oy kullanarak mahalli idarelerdeki yöneticilerini belirledi. Seçilen tüm belediye başkanlarına yapacakları hizmet odaklı çalışmaları için şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

TANSİYON YÜKSELDİ

Yaklaşık 3 aydır yerel seçimler nedeniyle artan siyasi tansiyonun artık biran önce düşerek yerini Türkiye’nin gerçek gündem maddelerine bırakması gerektiğini kaydeden Tiryakioğlu, “Türkiye son dönemlerdeki en önemli ve en hareketli seçimlerden birine tanıklık etti. Siyasi tansiyonun zaman zaman arttığı seçimlerin son derece demokratik bir ortamda ve huzur içerisinde gerçekleştirilmesi ülkemiz adına sevindirici bir gelişme oldu. Yerel seçimleri 30 Mart tarihi itibariyle artık geride bırakmış durumdayız. Gelişen ve büyüyen Türkiye için öncelikli gündem maddemizin ekonomi olması gerekiyor. Siyasi ve ekonomik istikrarın beraberinde getirdiği bu güven ortamında ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için her türlü imkanı en verimli şekilde kullanmamız gerekiyor” dedi. Tiryakioğlu, ayrıca Gaziantep’in ilk kadın belediye başkanı olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i de tebrik ederek, göreve gelen diğer tüm belediye başkanlarına da başarılar diledi. HABER MERKEZİ