CHP Şahinbey ilçe kongresi Binbir Gece Düğün Salonu'nda yapıldı. Mevcut ilçe başkanı İbrahim Özdemir'in aday olmadığı kongrede Av. Hüseyin Yalçın ve meclis üyesi Zeki Gürsel ilçe başkanlığı için yarıştı. Yarışı 231 oy alan Av. Hüseyin Yalçın kazandı. Zeki Gürsel ise 159 oy alarak yarışı kaybeden taraf oldu. Kongre oldukça çekişmeli geçti. Partililerden Ahmet Daş'ın konuşması salonu gerdi. Daş, 7 Haziran seçimlerinde başarısız olan ilçe yönetiminin neden istifa etmediğini gündeme getirdi. Daş'ın eleştirisi başta ilçe başkanı İbrahim Özdemir olmak üzere bir çok partilinin tepkisine neden oldu. Divan başkanı Neşer Uçar ve il başkanı Mustafa Doğan, kalabalığı dağıtmakta zorlandı.

Kongrenin açılışını ilçe başkanı İbrahim Özdemir yaptı. Özdemir yaptıkları çalışmaları anlatırken, seçimlerde başarısız oldukları için özür diledi.

DAŞ: SUÇLU SADECE İL YÖNETİMİ VE BAŞKANI MI?

Partililerden Ahmet Daş da konuşmak için söz aldı. Daş'ın seçim başarısızlığını gündeme getirerek, "Suçlu sadece il yönetimi, il başkanının mıydı? Onlar aslanlar gibi istifa etti. İlçeler niye istifa etmedi? Ak Partili olan biri delege yazıldı. Susalım, oturalım mı?" sözleri üzerine İbrahim Özdemir oturduğu yerden ayağa kalkarak Ahmet Daş'a, "Ben zaten konuşmamda başarısız olduğumu söyledim özür dilerim, ayıp yeniden niye bunları konuşuyorsun" diye tepki gösterdi.

Daş'ın konuşmasını sürdürmesi üzerine çok sayıda partili Daş'ın konuşma yaptığı kürsüye yürüdü. Ortam gerildi. Divan Başkanı Neşet Uçar ve İl Başkanı Mustafa Doğan, partilileri yatıştırmaya çalıştı. Daş, "Ayıp olan ne. Biz bu memlekette yaşamıyormuyuz? Yanlış icraatları konuşmayacak mıyız?" dedi. Tepkilerin dinmemesi üzerine Daş, "Baskı karşılığında değil, kendi isteğimle konuşma sürem bittiği için konuşmama son veriyorum" dedi.

DOĞAN:BİR DAHA OLMASIN

İl Başkanı Mustafa Doğan söz alarak, "Koyun can derdinde kasap et. Bugün gerginlik zamanı değildir. Bu partiye zarar verir. Biz burada ufak tefek şeylerle birbirimize satışmayla bir yere gelemeyiz. Bir daha olmasın" dedi.

AĞYÜZ:BU OYUNLARA GELMEYELİM

Yaşar Ağyüz ise, "Tayyip Erdoğan'ın tezgahına düşüyoruz. Adamların istediği Alevi-Sünni, Kürt-Türk düşmanlığı yaparak toplumu bölmek, kaos çıkarmak. Bu oyunlara gelmeyelim" dedi.

ŞEKER:BARIŞI İSTEMEYENLER VAR

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker de, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, dış politikayı ancak CHP iktidarının düzelteceğini belirterek, "Bu ülkede barış istemeyenler var ama biz o barışı CHP iktidarında hakim kılacağız" dedi.

BENCAN:KILIÇDAROĞLU NEDEN SADECE SANAYİCİLERLE GÖRÜŞTÜ?

Nihat Bencan, kongreler hesaplaşma zamanıdır. Kendi sorunlarımızı kongrelerde konuşmayacağız da nerede konuşacağız. Kahve köşelerinde mi konuşacağız. Partimizin oyu düştüyse, bunun neden düştüğünü, nerede yanlışlar yapıldığını, bu noktaya nasıl gelindiğini kongrelerde konuşmamız gerekir, tartışmamız ve eksikliklerimizi tesbit edip, çözümü bulmak zorundayız. Kendi yerel politikamızı üretmek zorundayız. Komisyonlar kurulmalı. İşçi, esnaf, memur, sanayici komisyonları kurulmalı" dedi. Bencan, salonda bir tane sanayicinin bulunmadığını gündeme getirerek, "Sayın Genel Başkan Gaziantep'e gelip sadece sanayicilerle görüşüyor. Niye? STK'lar, esnaf birlikleriyle görüşülmedi, bunların sorunlarıyla ilgili genel başkana bir rapor sunulmadı?" dedi.

YILMAZKAYA:KILIÇDAROĞLU'NUN ZAMANINI ÇALMAYIN

Eski Milletvekili Ahmet Yılmazkaya, kapalı kapılar ardında siyaset yapanları eleştirerek, "Bugün niye burada değiller. Niye kongreye katılmadılar. Genel Başkanı serbest bıraksınlar. Genel başkanın zamanını çalmasınlar" dedi.

YILMAZ: ÖN SEÇİM OLURSA 3-4 MİLLETVEKİLİ ÇIKARIRIZ

Devlet eski Bakanı Mustafa Yılmaz ise, Gaziantep'te milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi gerektiğini belirterek, partilileri Ankara'ya gitmeye çağırdı. Yılmaz, "Önümüzde iki gün var. Bir Trabzon gibi olamıyormuyuz? Ön seçim olursa 3-4 milletvekili çıkarırız" dedi.

ASLAN: TANRI KELİMESİNİ KULLANMAYIN

Mustafa Aslan ise, yönetimlere girecek olanların serbest meslek sahibi ve biraz da para harcayacak insanlardan oluşması gerektiğini söyledi. Aslan, Tanrı kelimesi kullanan yöneticileri de uyardı.

ÖZDEMİR:ÖZÜR DİLEDİM

İbrahim Özdemir de söz alarak, "Kürsü dokunulmazlığı vardır. İlçe başkanlığına gelirken bazı sözler verdik. Bir çoğunu yerine getirdiğimize inanıyorum. Seçim başarısızlığı nedeniyle kongrenin açılışındaki konuşmamda özür diledim. Kongreyi germeye gerek yok. Biz zaten özür dileyerek başarılı olmadığımızı belirttik. Şahinbey'de 187 mahalle var. 2-3 mahallede sorun yaşanmış olabilir. Biz delegeler üzerinde oynama, düzeltme yapmadık. Kapalı kapılar ardında particilik yapmadık. Genel Başkan'a 9 ilçe başkanıyla birlikte ön seçim istediğimizi söyledik. Ön seçim yapmazsanız temayül yapın dedik. Geçmişte yapılan hataları bir tarafa bırakalım. Bunu yaparsak yine yanlışa başarısızlığa düşeriz" diye konuştu.

ADAYLAR KONUŞTU

Av. Hüseyin Yalçın, emeğini, zamanını, gençliğini bu yola harcayağını belirterek, "Ben ilçe başkanlığına değil, inancım davam uğrunda partinin ilelebet bir neferiyim. Çocukken girdiğim bu partide ilçe başkanlığına aday olmak benim için en büyük gurur. Biz kongrenin ardından seçimlere odaklanmalıyız. Zaman kısa, yol uzun. AKP zulmüne karşı hep birlikte haykırmalıyız. Kazanan CHP olsun. İlçe başkanı ve yönetimine de verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

TEK SORUMLU AK PARTİ ZİHNİYETİ

Zeki Gürsel ise ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini, her gün şehit haberleriyle üzüldüğümüzü belirterek, bunun tek sorumlusunun Ak Parti zihniyeti olduğunu söyedi.

Ekonomide çanların çaldığını belirten Gürsel, "İşçinin, memurun, emeklinin tek umudu CHP. İlçe başkanlığına barış ve sevgi tesis etmek için adayım. Şahinbey'e emeğimle yüreğimle adayım" dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Av. Hüseyin Yalçın 231 oy alarak ilçe başkanı olurken, Zeki Gürsel ise 154 oy alarak yarışı kaybeden taraf oldu.

İŞTE ŞAHİNBEY İLÇE YÖNETİMİ

Şefik Alkurt, Sinem Can, Suna Demir, Siret Doğan, Mehmet Doğan, Muazzez Durmuş, Murat Gezginci, Yılmaz Güler, Mustafa Gündüz, Cemal Kınacı, Özlem Ölmez, Ali Öz, Uğur Özpolat, Ali Serin, Zöhre Şahin, Deniz Torun, Şehriban Yıldırım, Sercan Yıldırım.

(Meral KINACILAR