Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Kilis'te sokakları dolaşıp esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde beraberinde Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Hasan Kara ve milletvekilleri ile esnafı dolaşan iki bakan, vatandaşları dinledi. Bazı vatandaşların çocuklarını korkudan okula gönderemediklerini ifade etmesi üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı gerekli tedbirleri alacaklarını söyledi. Sema Ramazanoğlu da çocukların psikolojilerinin düzelmesi için 50 kişilik ekibin kentte görev yaptığını anlattı. Her iki bakan ziyaretlerin ardından Kilis Belediyesi'ne gitti.

REHBERLİK VEĞİTİMİ VERİLECEK

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, IŞİD tarafından atılan roketlerle bugüne kadar 18 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis'te öncelikli olarak çocuklu aileler olmak üzere tüm vatandaşlara, rehberlik, rehabilitasyon ve psiko terapi hizmeti sunacaklarını söyledi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise Türkiye'nin çok yönlü saldırıyla karşı karşıya olduğunu ancak birlik içerisinde bunu aşacağını ifade etti.

UZMAN EKİPLE KOLLAR SIVANDI

Ramazanoğlu, 50 uzman ile birlikte kente gelerek çalışmalara başladıklarını söyledi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un geçen hafta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından IŞİD'in saldırılarına maruz kalan Kilis'te sosyal anlamda çalışmalar yapılacağını anlattığını hatırlatan Bakan Ramazanoğlu, kentteki tüm ailelerle görüşeceklerini ancak önceliklerinin okul çağındaki çocuklu aileler olacağını kaydetti.

HEDEF KİTLESİ ÇOCUKLAR

Bakan olmasının yanı sıra psikolog olarak da aileleri ziyaret ederek görüşmeler yapacağını kaydeden Sema Ramazanoğlu, hayata geçirdikleri Aile Sosyal Destek projesi (ASTEP) ile her ailenin bir sosyal danışmanı olacağını vurgulayarak şöyle dedi: "Öncelikli hedef kitlemiz; çocuklar, kadınlar, engelliler, yaşlılarımız ve tüm aile bireyleri. Bu çerçevede ailelere rehberlik hizmetleri, sosyal yardımlar, sağlık hizmetlerinin koordinasyonu, eğitimin koordinasyonu, ekonomik sorunların nasıl aşılacağı çocuklarla ilgili gerginlik ve terörle ilgili oluşmuş kaygıların giderilmesi amacıyla psiko terapi yapılacak."

SAHA ÇALIŞMASI YAPTIK

Bakan Ramazanoğlu, IŞİD roketleriyle 18 kişinin öldüğü Kilis'te saha çalışması yaptıklarını ve bu doğrultuda yol haritası çıkardıklarını da dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kilis il müdürlüğümüz ilk etapta ön çalışma yaptı. Okul çağı çocukları olan aileleri öncelikli aileler olarak tespit ettik. 200-2500 ailemiz öncelikli olarak ziyaret edilecek. Bugün ziyaretlere başlıyoruz ve program kapsamında ailelerin ihtiyacına binaen gördüğümüz tabloya göre haftada 1,2 veya 3 ziyaret yapılacak. Bu ailelerimize rehberlik, rehabilatsyon, psiko terapi hizmeti sunacağız. Öncelikli ailelerden sonra tüm Kilis'e ziyaretler yayılacak. Hedef tüm Kilis ama önceliğimiz şu anda okul çağında olan çocuklu ailelerimiz."

NABİ AVCI ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi'nde okul idarecileri ve öğretmenler ile toplantıya katıldı. Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve Ak Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat'ın da katıldığı toplantıda konuşan Bakan Avcı, öğretmenlerin zorlu süreçte sadece eğitim vermediğini aynı zamanda vatan görevi yaptığını söyledi.

VATAN GÖREVİ

Öğretmenlerin kentte sadece çocuklara değil tüm Kilis halkına devletin varlığını hissettirdiğini belirten Bakan Avcı, "Sizler çocuklarımıza, velilerimize yani Kilis halkına devletin burada, vatandaşıyla milletiyle iç içe, yan yana vazife başında olduğunu her gün, her sabah okulları açarken, sınıflara girerken hatırlatıyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyorum. Burada sadece eğitim hizmeti değil vatan görevi ifa ediyorsunuz" dedi.

BİR VE BERABER OLACAĞIZ

Türkiye'nin çok yönlü bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu ancak bunu birlik içerisinde geride bırakacağını da dile getiren Avcı şöyle dedi: "Türkiye çok yönlü bir saldırıyla karşı karşıya ve bunu hepimiz biliyoruz. Kimin kimi nerede nasıl kullandığı, kimin hangi emellere hizmet etmek için ne tür eylemlere müracaat ettiği artık görünür hale geliyor. Türk halkı bunu biliyor ama özellikle Kilis halkı çok iyi biliyor. Bunlar geçecek. Türkiye bu badireyi, bu çok yönlü saldırıyı birlik, beraberlik, dayanışma içinde dirayet ve ferasetle atlatacak. Ama bugünlerden çocuklarımıza pek çok şey kalacak. Bugünlerin bu yaşananların çocuklarımızda ne tür izler bırakacağını şimdiden kestiremeyiz. Ama biz eğitimciler olarak, öğretmenler olarak çocuklarımızın bu badireden mümkün olduğu kadar olumsuz etkilenmeden çıkmaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Her gün okulların açılması, sınıflarda öğretmenlerin derse başlaması sadece eğitim değil aynı zamanda terapi faaliyeti ve vatan hizmetidir. Çocuklarımıza okulları açarken, her hafta İstiklal Marşı okurken; 'merak etmeyin. Biz buradayız, devletimiz burada, öğretmeniniz burada, anne ve babalarınız burada bunu birlikte aşacağız' diyoruz. Öğretmenlerimiz, eğitim camiamız bu süreçte olağanüstü performansla bu yükü omuzlayarak çok büyük tarihi iş yaptı."

AİLELERE ZİYARET

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Kilis'e atılan roketatar mermileriyle yaşamını yitiren ortaokul öğrencisi Gülten Canpolat'ın ailesi ile yine roketlerle yaralanan Türk ve Suriyeli aileleri ziyaret etti. Ramazanoğlu, kızını kaybeden anne Fidan Canpolat'a uzun süre sarıldı. Gözyaşı döken Fidan Canpolat'ı teselli eden Bakan Ramazanoğlu, "Sizin gibi bizim de yüreğimiz yandı. Allah, bu coğrafyayı terör ve kandan kurtarsın. Türkiye büyük bir devlet, birçok büyük sorunun üzerinden geldik, bunun da üzerinden geliriz" dedi.

GEÇMİŞ OLSUN DİLEDİ

Bakan Ramazanoğlu daha sonra beraberindeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde görevli sosyolog, psikolog ve sosyal hizmet uzmanları ile birlikte roket saldırılarında yaralanarak mağdur olan Türk ve Suriyeli 2 aileyi daha ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Çocukları korkudan dolayı okula gitmeyen aileleri de ziyaret eden Bakan Ramazanoğlu, anne ve babalara çocuklarını eğitimden mahrum bırakmamaları çağrısında bulundu. Bakan Ramazanoğlu son olarak Çok Amaçlı Toplum Merkezi'ne giderek buradaki kurslarda eğitim gören ve kadın ve çocuklarla sohbet etti. DHA