Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl tekrar aday olacağını açıkladıktan sonra, yeni bir açıklama daha yaptı ve “gereken dersleri çıkardık”dedi.

Kulübün resmi internet sitesinden gelişen olaylarla ilgili açıklama yapan İbrahim Kızıl, "Sportif anlamda başarısız olduğumuz dönemlerde ben, yönetim, futbolcular ve hoca gerekli dersleri çıkarttık. Ancak o dönemlerde de, yeni oluşum fikrini ortaya atarak futbolcu ve teknik adamımızın motivasyonunu etkileyenlerinde ders çıkarması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA;

Değerli Basın Mensupları ve Kıymetli Sporseverler;

Son dönemlerde Gaziantepspor ile alakalı yaşanan gelişmeler nedeniyle, kamuoyunda oluşabilecek yanlış algıları ortadan kaldırmak ve bazı konuları da aydınlatmak amacıyla bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissetmiş bulunmaktayım.

Gerek şahsım ve gerekse kulüp ile alakalı yorumlar ve öngörülere saygı duymakla birlikte, bazı konuların gündeme getirilmemesinden büyük üzüntü duyduğumun bilinmesi gerekir. Bizler istişareye, birlik ve beraberliğe karşı değiliz. Ancak niyet halis olmalı ve konuşulanların ortak paydasında Gaziantepspor’un bulunması gerekmektedir.

Şöyle ki; Kamuoyuna Gaziantepspor’u bırakmamak için farklı stratejiler geliştirdiğim ve bu konuda sürekli fikir değiştirdiğim lanse edilmektedir. Ancak, kulüp ve yönetim penceresinden bakılarak yorum yapılmamaktadır. Biz 8 yıldır bu takımı sırtladık ve hiçbir yardım görmeksizin ayakta tutmaya çalıştık. Gaziantepspor’un borcunu gündem yapanların, süper ligde mücadele eden takımlarında mali tablosunu incelemesini tavsiye ediyorum. Diğer yandan ‘Gaziantepspor başarısız’ diye mi, yoksa ‘İbrahim Kızıl başkanlığı bıraksın, isterse takım düşsün’ zihniyetiyle mi bu girişimler ve yorumlar yapılıyor bunu da anlamış değilim.

Bir noktaya dikkatiniz çekmek istiyorum; şuan ara transfer dönemi ve tüm takımlar mesaisini bu doğrultu da kullanıyor. Kentimizde ise, günlerdir tek konuşulan konu Gaziantepspor’da başkan değişimi. Ama kimse, bu takım ne durumda? transfer yapıldı mı? veya sportif anlamda, mali anlamda neler yapılabilir? konuşulmuyor. Şayet Gaziantepspor’u seviyor ve destekliyorsak önce bu pencereden olaya bakmak gerekir.

Diğer yandan Sergen Yalçın ile çıktığımız 6 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik almamız dahi, sayın valimizin öncülük ettiği prim olayına bağlandı. Ancak Bülent Uygun döneminde de 8 maç bu prim desteği alınmış ancak başarısız sonuçlar devam etmiştir. Yani buradan ‘futbolcular para için oynadı’ manası çıkar ki, bu sporcuların sahadaki alın terine en büyük haksızlık ve saygısızlık olur. Buradan sayın valimize ve destek olanlara yürekten teşekkür ediyorum. Bu primler elbette hem maddi hem de manevi önemli katkılar sağladı. Ancak başarısızlıkla primi ilişkilendirmek Fair-Play anlayışına da ters bir yaklaşımdır. Bu yorumlar futbolcular ile yönetim arasına nifak sokmaktan başka bir mana içermez.

Sportif anlamda başarısız olduğumuz dönemlerde ben, yönetim, futbolcular ve hoca gerekli dersleri çıkarttık. Ancak o dönemlerde de, yeni oluşum fikrini ortaya atarak futbolcu ve teknik adamımızın motivasyonunu etkileyenlerinde ders çıkarması gerektiğini düşünüyorum. Sporculuk yapmış arkadaşlar ne söylediklerimi daha iyi idrak edeceklerdir.

Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Herkesin üye olduğu oda, dernek ve cemiyetlere başkan adayı olma hakkı vardır. Ancak bu süreç aday olduğunuz derneği yıpratmadan, etik ölçüler içerisinde yürütülmelidir. Mevcut başkanı ‘istenmeyen adam’ ilan ederek göreve aday olan babamda olsa, bu anlayışı onaylamam mümkün değildir.

Gaziantepspor’un yönetimin de ciddi ve acil çözülmesi gereken bir krizin olduğu kamuoyuna sürekli hatırlatılıyor. Buradan açık ve net bir şekilde söylüyorum. Yönetim olarak 8 yıl nasıl tüm sorunlara göğüs gerdiysek, bundan sonrada aynen devam edeceğiz. Takımın şuan sportif anlamda yakaladığı havayı korumak ve daha iyiye götürmek için bize düşenin en iyisini yapmaya gayret göstereceğiz.

Şu unutulmamalı ki; başkanlar geçici, kulüpler kalıcıdır. Gaziantepspor için ne yapılacaksa marka değerine zarar vermeden yapılmalıdır. Bizim gönlümüz Gaziantepspor kaoslarla değil, sportif başarılarla kent ve ülke gündeminde yer almasıdır. Olaya böyle bakıyor ve böyle değerlendiriyoruz.

Sonuç olarak Gaziantepspor İbrahim Kızıl’ın, veya başka birisinin tapulu malı değildir. Bu kulüp bu kentte yaşayan herkesindir. Etnik ayrımcılıklar ve kişisel hırslar hiçbir anlayışta zafere ulaşmamıştır. Bu süreçte biz Gaziantepspor için elimizi taşın altına koyduk. Bizimle bu mücadeleye ortak olacak Gaziantepspor sevdalılarını aramıza bekliyoruz. Rengi, dili, dini, ırkı ne olursa olsun. Gaziantepspor sevdalısı olması bizim için yeterlidir.

Taraftarımız rahat olsun. Gaziantepspor’u iyi günler bekliyor. Bugün birlik, beraberlik ve bütünleşme zamanıdır. Spora hizmet etmek için, Gaziantepspor’u sevmek için illa ki başkan olmaya gerek yok.

Şunun da bilinmesi gerekir ki; İbrahim Kızıl verdiği sözleri yerine getirir ve asla geri adım atmaz. Cefa çeker, sıkıntı yaşar ama kararından dönmez. Bunun karşılığında tek beklentimiz Gaziantepspor’un başarısı için, gerek maddi gerekse manevi birçok şeyden vazgeçmemize saygı duyulmasıdır. Kimsenin Gaziantepspor sevgisinden şüphe duymuyoruz. Ancak sevginin gösteriliş tarzı ve yönteminin yanlış olduğunu belirtmek istiyorum.

Ben önce insani, sonra vicdani ve ilahi adaletle sürecin değerlendirilmesini tüm sporseverlerden ve değerli basınımızdan özellikle rica ediyorum.

En derin sevgi ve saygılarımla,

İbrahim KIZIL

Gaziantepspor Kulüp Başkanı