Gaziantep’in Nizip ilçesinde, müşteri gibi girdiği kuyumcudan 8 bin TL değerindeki gerdanlığı gasp etmeye çalışan şahıs kıskıvrak yakalandı.
Olay, Cumhuriyet Mahallesi Yeni Uran Yolu Sokak'ta, Mahmut Uran'a ait kuyumcu dükkanında dün sabah saat 09.50 sıralarında meydana geldi. Dükkana müşteri gibi gelen A.D. (18), bakmak ve fiyatını sormak üzere eline aldığı gerdanlığın parasını vermeden kaçtı. Şahısla iş yeri sahipleri arasında yaşanan kovalamaca sonrası, caddede devriye görevi yapmakta olan Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, A.D.'yi kıskıvrak yakaladı.
İş yerine ait güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan görüntülerde, A.D. kuyumcu dükkanına gelerek vitrindeki gerdanlığa bakmak istiyor. İş yeri sahibi Mahmut Uran da müşteri zannettiği A.D.’ye vitrindeki gerdanlığı veriyor. Alıcı gibi davranan A.D., daha sonra gerdanlığı tartması ve fiyatını öğrenmek için iş yeri sahibine geri veriyor. Altın gerdanlığı ikinci defa eline alan zanlı, iş yeri sahibinin başka bir müşteriyle ilgilenmesini fırsat bilerek, dışarı çıkıp hızla uzaklaşıyor. Kameralara yansıyan görüntülerde, A.D.'nin rahat ve soğukkanlı tavrı dikkat çekiyor.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜOlay sonrası polis ekipleri tarafından altın gerdanlıkla birlikte yakalanan A.D., mahkemede suçunu itiraf etmesi sonucu tutuklanarak cezaevine götürüldü. 8 bin TL değerindeki altın gerdanlık ise sahibine teslim edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.