Spor Toto Süper ligin 10. Hafta karşılaşmasında Trabzonspor ile Gaziantepspor arasında oynanan maçın ardından yaşanan olayların yankıları devam ediyor.

Maçın 90 artı 3’üncü dakikasında orta hakem Çağatay Şahan tarafından verilmediği iddia edilen kararın ardından Karadeniz ekibinin mağdur edildiği açıklamaları sonrası Gaziantepspor yönetimi ise gerçek mağdurların kendileri olduğunu ifade etti.

Kırmızı – siyahlı ekibin Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Kızıl ve kulüp idari amiri Mustafa Tutar, yaptığı açıklamalarda Trabzonspor yönetiminin kendilerini yemekte ağırladığını ve ellerinden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisinde olduklarını fakat karşılaşmanın hakeminin ciddi anlamda Gaziantepspor’un puanlarını gasp ettiğini açıkladılar.

Futbol şube sorumlusu Mustafa Kızıl, hakemin seyirci baskısı altında kaldığını ifade ederken, kulüp idari amiri Mustafa Tutar ise Trabzonspor kulübünün bitmişlik sendromu yaşadığını aktardı.

MUSTAFA KIZIL “OFSAYT GOLÜ VERDİ”

Maçtan önce Trabzonspor yönetiminin kendilerini yemeğe davet ettiğini söyleyen Gaziantepspor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Kızıl, “Trabzon’un örnek misafirperverliğini sergilediler, bana Trabzonspor’un 61 numaralı formasını hediye ettiler. Ondan sonra maça geçtik, Trabzonspor camiası sevdiğimiz, saydığımız bir camiadır. Mücadelede 2 – 0 öndeyken ve oyun tamamen bizim kontrolümüz altındayken hakem seyirci baskısı altında tercih haklarını direk onların lehine kullandı. Sürekli aleyhimize düdükler çalmaya başladı. En son Erdem’in yaptığı harekete faul çaldı ama bunun uzaktan yakından faulle alakası yok. O faul sonrası gol oldu ki, gol öncesi de ofsayttan golü verdi. Hakem çok kötü bir yönetim gösterdi” dedi.

FUTBOLA GÜZLELİK KATMALIYIZ

Misafir takımlar Gaziantep’e geldiğinde kendilerinin de aynı şekilde misafirperverlik sergilediklerini açıklayan Kızıl, “Bunlar aslında futbolda yapılması gereken güzel davranışlardır. Bizler yöneticiler olarak, camiamızı, şehrimizi ve kulübün adını taşıyan kişileriz. Amacımız futbola güzellik katmak olmalıdır. Her maçtan sonra hakemleri ve başkalarını eleştirebiliriz ama bunu sportmenliğe yakışabilecek bir üslupla eleştirmeliyiz. Aslında hakem bütün taktir haklarını Trabzonspor’dan yana kullandı, Cordozo’ya kaç defa kırmızı kart göstermesi gerekirken ikinci sarıyı gösteremedi. Olmayan bir faulden ofsayt golü yedik. Gerçek mağdur olan taraf biziz” şeklinde konuştu.

MUSTAFA TUTAR “HAKEM KENDİNİ KAYBETTİ”

Trabzonspor yönetiminin kendilerini çok iyi ağırladığını ifade eden Gaziantepspor’un kulüp idari amiri Mustafa Tutar, “Bizlere ve futbolcularımıza karşı her hangi bir taşkınlık olmadı. Trabzonspor yönetimine teşekkür ettik, öpüştük ve o şekilde ayrıldık. Bizim stadyumdan ayrılırken her hangi bir sıkıntı yaşamamız adına da ellerinden geleni yaptılar. O konuda hiçbir sıkıntımız olmadı. Fakat maça gelince zaten hakem ikinci yarıda tamamen kendini kaybetti, maçın içerisinde değildi. Özellikle Özer Hurmacı’nın yapmış olduğu faullere karşı her hangi kart gösteriminde bulunmadı daha üzerine de ataklarımızı kesti, futbolcularımızın her yaptığı harekete direk sarı kartlarını kullanarak bizi sindirmeye çalıştı, o da taraftarın tepkisi nedeniyle maçı kaldıramadı” dedi.

UNUTAMAYACAĞIM GECE OLDU

Gaziantepspor maçı öncesi Trabzonspor tarafında olumsuz havaların olduğunu belirten Tutar, “Yönetime, teknik ekibe, menajere çok tepkiler vardı ve bu tepkilerden dolayı da zaten futbolcuları tedirgindi. İkinci yarı soyunma odasına giderken bayağı yuhalandılar, futbolcuların üzerinde büyük bir baskı vardı, dikkat edilirse bu baskılardan dolayı kaptırdıkları toplardan sonra geri dönüşlerden golü attık. Aslında biz ilk yarı 3’ü dördü bulabilirdik, son vuruşları iyi yapabilseydik fark açılırdı. İkinci yarı Erdem’in hareketine spor yorumcusu Hakan Ünsal yorumunda bir futbolcunun topu nasıl çalma becerisini ders olarak gösterilmesi gerektiğini açıkladı. Burada aslında tereyağından kıl çeker gibi topu kurtardı ama hakem yine seyirci baskısından dolayı olmayan pozisyonda faulü verdi.

Golde de zaten Karcemarskas’ı yanıltan Trabzonsporlu futbolcunun ofsaytta olması neticesinde ilk golü buldular. Ofsayt golünün ardından öz güvenleri de geldi kendilerine. Sonuçta hakem de bir insan, hakemden olumsuz yönde etkilenen bizlerdik ama biz tepki göstermedik. Hakeme bu kadar tepki gösterilmesi, kapıların üzerlerine kilitlenmesi, bizleri çıkarmaması unutamayacağım bir gece olacak. Futbolcularımızın tedirginliği anlatılamaz, orada emniyet mensuplarının ve valinin olaya el atmamasına çok üzüldüm. Sonuçta orada devlet memuru statüsündedir hakemlerimiz.

Aslında asıl mağdur olan bizi fakat bizim haksızlığa uğradığımız hiç konuşulmadı. Bizim haksızlığımız hiç dile getirilmedi, bu maçın 90 dakikasının da seyredilmesini isterim. Kural hatası denilmesini anlamsız buldum, maçtan sonra kaptanımızla konuştuğumda arkadaşlarına hemen oynayalım dediğini söyledi. Bizim futbolcularımız çok inançlıydı bu takımı yeneriz diyorlardı ve maçı yeneceğimize inanmışlardı. Çok basit hakem hatalarından dolayı golleri yedik yoksa biz şu anda Trabzonspor ile oynasak yine yeneriz. Burada ki üzüntüm bize yapılan haksızlık hiç konuşulmuyor.

Neden se son dakika penaltı olayına sığındılar. Ben Trabzonspor’u da anlıyorum ama savunulacak başka bir şeyleri yoktu. Oyun anlamında hiç iyi değillerdi, hakeme ve menajerlerine büyük tepki var onlarda gündemi değiştirmek için bu yola başvurdular ama olmaması gereken davranışlardı, İnşallah herkes bu olaydan ders alır. Bakıldığı zaman geçen sezondan bu yana Gaziantepspor’un hakem hatalarından dolayı hiçbir maç kazanmadığını görürüz. Hep bize yapılan hatalardan dolayı maçları kaybettik, geçen sene 4 – 4’lük maçlarda da Cüneyt Çakır’ın yaptığı hatalardan dolayı galip gelemedik.

Bu maçta da Oscar Cordozo’ya ikinci sarıdan kırmızı verebilirdi veya attığı tekmeden dolayı direk kırmızı verebilirdi. Özer Hurmacı’ya çıkmayan kırmızı kart vardı. Maç içerisinde Şota’nın top oyundan çıkmadan sert bir şekilde vurması, Süleyman Hurma’nın sahaya girmesi son çırpınışları gösteren bir tabloydu bu nedenle ben hakemin yerinde olsam maçı tatil eder içeri girerdim ve daha yürekli bir karar vermiş olurdum. Hiç olmazsa durum bu seviyelere gelmezdi” şeklinde konuştu.