Gaziantep’te bulunan National Geographic Dergisi’nin Washington Merkezi’nden Cristopher Thornton Başkanlığı’ndaki heyet Şirehan Otel’de denediği kebap çeşitlerine hayran kaldı.

Başbakan Başmüşaviri ve Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hülya Yıldız’ın eşlik ettiği heyete ilk olarak yöresel çağala çorbası ikram edildi. Daha sonra soğan kebabı, sarımsak kebabı, patlıcan kebabı, yeni dünya kebabı, kıyma ve kuşbaşı çeşitleri ikram edilen National Geographic Dergisi ekibi karşılaştıkları lezzete hayran kaldı.

ÖZTAN TARİHÇEYİ ANLATTI

Yemeğin sonunda Antep Baklavası ikram edilirken davetlilere Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Anadolu Mutfağını Koruma Araştırma ve Geliştirme Başkanı Tahir Tekin Öztan tarafından ikramlarla ilgili bilgiler verildi. Başkan Öztan, özellikle kebabın tarihçesini anlatarak, "Birlikte insanlar arasında sosyalleşme kebap ile başlamıştır. Günümüzde halen bir araya gelme nedenimiz de kebaptır. Bunu da dünyada Türkiye, Türkiye’de de en iyi Gaziantep yapıyor. Dünya da en sağlıklı yiyeceklerden bir tanesi Kebaptır. Çünkü sebze ve meyve ile yeniyor” dedi.

MUHTEŞEM SEREMONİ

Başbakan Başmüşaviri ve Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa ise akşam yemeğinden muhteşem bir seremoni ile karşılaştıklarını belirterek, “Gaziantep’te yapılan bu kebapların türü çok spesifik. Bu kebabı Türkiye’nin her hangi bir yerinde bulmamız yada Washington Merkezi’nden gelen konuklarımızın bulması mümkün değildir. Burada büyük bir hassasiyetle yapılan ikramdan dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Tahir Tekin Öztanbey’e teşekkür ediyorum” dedi. BÜLTEN