Suriye sınırının sıfır noktasındaki Karkamış Antik Kenti'nde arkeopark çalışmaları tamamlandı. Ancak Carablus’a yerleşen IŞİD’den gelebilecek bir saldırıyı önleme adına sınırın 1.700 kilometrelik bölümüne duvar çekilmesi istendi. Arkeopark'ın hizmete açılışı, Genel Kurmay'ın istediği duvar yapımı ve Arkeoparka ulaşım için belirli bir süreye ötelendi.

Şu anda Kazı bölgesinin yasak bölge olduğu için kimsenin giremediği, ancak arkeopark yapıldıktan sonra serbest ziyaretin başlayacağı Karkamış Antik Kenti için Kazı Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Hasan Peker, “ Genel Kurmayın isteği var, sınıra mutlaka duvar yapılmalı. Arkeoparkın yollarının yapılması gerekiyor. Dış yapısı hazır değil" dedi.

Karkamış'ta kazı çalışmaları sırasında önemli eserlerin çıkartıldığını söyleyen Hasan Peker, "Fırtına tanrısı heykelciği, 2 metrelik yazıt, 2 metrelik stel, Babil Kralı Nebukadnezar heykeli, Ceylan taşıyan görevliler, Asur Sarayının mozaik tabanı, Burası krallığın başkenti. Hitit İmparatorluğu eyaletleri arasında en önemli krallık bunlardan sadece birkaçı. 2800-2900 yıl önceki ait burada karkamış isminin ve krallığın ismini görüyoruz. " dedi. Meral KINACILAR